Narin'den su faturalarına eleştiri

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Önder Narin, ilçelerdeki bazı vatandaşları kendilerine su faturaları hakkında şikayetler geldiğini belirterek, eleştirilerde bulundu.

Narin'den su faturalarına eleştiri

Başkan Narin, ilçelerde özellikle kırsal mahallelerde vatandaşlara su faturasının anormal bir şekilde yüksek geldiğini öne sürdü. Narin, su saatlerinin aylık olarak düzenli okunduğunda vatandaş 2,28 TL’den ödeme yapacağını ancak okumaların aylık düzenli yapılmadığını için 3,20 TL’den hesaplama yapıldığını ve sanki gecikmeli ödeme yapılıyor gibi işlem yapıldığını ifade etti. Narin, “KASKİ'nin ihmalkârlığının cezasını neden vatandaş çekiyor? Aradaki fark cirolara nasıl yansıtılıyor?  İlgili müdürler durumun farkında mı?” eleştirilerinde bulundu.

“SÜREKLİ AYNI KONU GÜNDEME GELİYOR”

Narin, “Develi Yahyalı Ve Tomarza gibi ilçe başkanlıklarımızla iletişime geçerek su faturalarından dolayı şikayet eden vatandaşlarımızın sayısı giderek artmaya devam ediyor. İlçe başkanlarımızın bölge raporlarında da sürekli aynı konu gündeme geliyor. Vatandaşımız zaten yüksek fiyatlı olan temel ihtiyaç maddesi su faturasını ödemekte zorlanırken birde haksız yere yüksek gelen faturalarla mücadele etmeye çalışıyor” diye konuştu.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Vatandaşın serzenişlerini gündeme getireceklerini, ilgili kurumların inceleme yapıp kamuoyunu bilgilendirmesi ve sorunun çözüme kavuşturulmasını talep ettiklerini söyleyen Başkan Önder Narin, şunları kaydetti: “Konunun takipçisi olacağız. Çözüme kavuşmaması durumunda gerekli resmi işlemleri başlatarak vatandaşın hak arayış mücadelesine destek olacağız.”

>>Ekrem Nazlı