'Müjdeli haberlerini bekliyoruz'

Haber: Fatma ALKAN - Kayseri Veteriner Hekimler Oda Başkanı Akgün Ergül, Veteriner Hekim Virolog Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'nin geliştirdiği aşılar hakkında açıklama yaptı. Başkan Ergül, 'Özdarendeli hocamızı yapmış olduğu çalışlardan dolaydan bir kez daha tebrik ediyor, en kısa zamanda müjdeli haberlerini bekliyoruz' dedi.

'Müjdeli haberlerini bekliyoruz'

Kayseri Veteriner Hekimler Oda Başkanı Akgün Ergül, Veteriner Hekim Virolog Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin Koronavirüs ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin aşılarını geliştirmesi, Koronavirüs aşısının deneyinin de başarıyla tamamlanarak insan deneyleri safhasına geçişi hakkında yazılı bir açıklama yayımladı.

Başkan Ergül açıklamasında, “Yerli ve milli Covid-19 aşısı ile ilgili çalışmalar yapan meslektaşımız Veteriner Hekim Virolog Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamız, yapmış olduğu çalışmalarda hayvan deney çalışmasını tamamlayarak insan deneyleri safhasına geçmiştir. Ülkemiz ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 hastalığına karşı aşı çalışmalarında Veteriner Hekim Virolog Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamız sona gelerek Türk milletine müjdeli haberi vermiştir” dedi.

Başkan Akgün Ergül açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: “Sayın hocamız Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin de aşını bularak ülkemiz ve dünya insanlığına çok büyük hizmet etmiştir. Veteriner Hekimliği mesleğimiz bir kez daha hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve zoonoz hastalıklarla mücadele de ayrıca doğrudan halk sağlığının korunmasında önemli yükümlülükleri bulunan köklü bir geçmişe sahip, saygın bir kurumsal yapının mensupları olarak Veteriner Hekim Virolog Aykut Özdarendeli hocamızı yapmış olduğu çalışlardan dolaydan bir kez daha tebrik ediyor, en kısa zamanda müjdeli haberlerini bekliyoruz.”