Muhalefet zamlara tepki gösterdi

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Kazım Yücel ile Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Önder Narin, elektriğe yüzde 15, doğalgaza ise yüzde 12 oranında yapılan zamma tepki gösterdi.

Muhalefet zamlara tepki gösterdi

Konuyla ilgili yazılı açıklamasında Yücel, zamları AK Parti hükûmetinin vatandaştan uzaklaştığının göstergesi olarak değerlendirdi.

"NE PORSİYON KÜÇÜLTMESİ?"

Söz konusu uzaklaşmanın bir göstergesinin de, 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, "Porsiyonlarımızı küçültelim." sözü olduğunu belirten Yücel, "Allah aşkına, milleti aç bıraktınız, ne porsiyonu küçültmesi. AKP iktidarı saraylarda yaşarken; millet aç ve sefil bir halde karnını doyurmanın derdine düşmüş durumda. Programın ismine bak, 'Gıdanı Koru Sofranı Sahip Çık'. Milletimize alabileceği gıda mı bıraktınız? Milletin cebindeki parayı emdiniz,  millet nasıl sofrasına sahip çıkacak. Milletin sofrasında sadece kuru ekmek kaldı. Şimdi ona da gözünüzü diktiniz?" diye sordu.

"BU ZAMLAR KAMUDAKİ İSRAFI KARŞILAYACAK"

3 buçuk yılda elektriğe yapılan zam oranının, yüzde 122'yi bulduğunu hatırlatan YRP İl Başkanı Önder Narin ise, "Her gelen elektrik faturası dökümanın da kullanan elektrik bedelinden ziyade TRT payı, dağıtım bedeli, kaçak bedeli gibi birçok kalem vardır. Vatandaşımız yıllardır bu soyguna itiraz etmekte ama seslerini duyan çıkmamaktadır. Zaten zorda olan, tek derdi geçim olan insanımıza yapılan bu zamlar bir zulümdür. Kaşıkla verdiğiniz destekleri kepçe ile geri alıyorsunuz." dedi.

Söz konusu zamların kamudaki israfı karşılayacağını savunan Narin, AK Parti ile MHP il başkanlarını, alınan karara itiraz etmeye çağırdı.

>>Kurumsal Haber