'Muhalefet algı belediyeciliği yapıyor'

Bursa 'da Büyükşehir Belediye başkanları ile bir araya gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, muhalefet belediyelerini algı yönetimi yapmakla suçlayarak, 'İstanbul ve Ankara sürekli engellediğimizi söylüyor ama gerçek böyle değil.' dedi.

'Muhalefet algı belediyeciliği yapıyor'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın organize ettiği AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanları ile Bursa’da bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Milletvekilleri, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları, Balıkesir, Bursa, Denizli, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları ve katılımcı belediyelerin Genel Sekreterleri ile Daire Başkanları beraber katılım sağladı.

"AMACIMIZ İSTİŞARE"

Toplantı’nın tertip edilme amacına ilişkin konuşan Özhaseki, “Bugün burada Genel Merkez olarak düzenlediğimiz toplantının amacı istişare. Belediye Başkanlığının bir okulu yok. Belediye Başkanı toplumun seçtiği emin sıfatını taşıması gereken sağduyulu insanlardır. Bu sağduyuyu korumak için de bence en önemli şey istişaredir, danışmaktır, ders almaktır, gidip gördüğü yerlerdeki güzel şeyleri şehrine de taşımaktır.” diye konuştu.

“HALÂ ÖĞRENİYORUM"

Belediyecilikte önemli olanın, vatandaşın gönlüne girecek hizmetler yapmak olduğunu söyleyen Özhaseki, AK Parti 'nin bu konuda hizmet belediyeciliği anlayışı ile başarılı olduğunu savundu. Özhaseki, “2004’te ilk yerel seçimlerde aldığımız oy yüzde 40’tı. Sonra 2009’da yüzde 38,6 ile, 2014’te yüzde 43,4 ve son 2019 seçimlerinde de yüzde 45 ile en yüksek oyları hep biz aldık. Her seçimde birinciyiz, şampiyonuz. Muhalefetten bize hiçbir baskı yokken çalışmalarımızda gayret ediyoruz, vatandaşlar da bizi el üstünde tutup seçimlerde birinci parti yapmaya devam ediyor.” dedi.

“MUHALEFETTE BİR ALGI BELEDİYECİLİĞİ BAŞLADI”

AK Parti 'nin hizmet belediyeciliği anlayışının karşısında, muhalefetin ise sadece algı belediyeciliği yaptığını ifade eden Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi muhalefette bir algı belediyeciliği başladı. Gerçeklik farklı, algı farklı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok CHP’li belediye için aynı şeyi söyleyebiliriz. Biz mecliste çoğunlukta olduğumuz yerlerde de sessizce izlemeyi yeğlediğimiz halde taş üstüne taş koydukları yok. Özellikle İstanbul ve Ankara’da durmadan, 'Bizi engelliyorlar. ' diyorlar. Ama gerçeklik böyle değil.”

“İŞ YAPMA BECERİLERİ YOK AMA HER GÜN GAZETELERDE BEYANAT VERİYORLAR”

Muhalefet belediyelerinin bir diğer algı yönetme taktiğinin, "Borçlanmamıza izin vermiyorlar." argümanı olduğuna değinen Özhaseki, "Bizim İstanbul’da 25 yıllık AK Parti döneminde borcumuz 23 milyar iken onların iki yıllık borçlandıkları miktar 19,5 milyar lira. Ankara’da da bu 3 küsur milyar lira. Üstelik henüz bu paralarla da taş üstüne taş koyulmuş değil. Nasıl izin vermiyor oluyoruz ben hayret ediyorum doğrusu. İş yapma becerileri bu arkadaşlarda yok ama her gün gazetelerde beyanat veriyorlar.” dedi.

"AKLA ZARAR MADDELERİ REDDEDİYORUZ"

Muhalefet partilerinin söyleminin aksine, İstanbul ve Ankara’da, AK Partili meclis üyelerinin, meclise gelen tekliflerin büyük çoğunluğunun kabul ettiğine de değinen Özhaseki, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 100-150 kadar teklif gelmiş. Arkadaşlar yüzde 98’ini kabul etmişler. Reddettikleri şeyler ise Büyükçekmece’de yeşil alanın üzerine kütle koymak gibi akla zarar şeyler. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de tekliflerin yüzde 97’sini kabul etmişler. Reddettikleri şeyler kademeli su zammı gibi vatandaşın zararına olan işler. İstanbul ve Ankara’da Büyükşehir Meclis Üyesi arkadaşlarımız şehrin ve vatandaşların yararına olan işlere destek oluyorlar.”  diye konuştu.

“Onca insanı ekmeğinden ettiler”

Öte yandan, CHP’li Belediyelerin emeği savunmasına rağmen çok sayıda işçiyi göz göre göre işinden ettiğine dikkat çeken Özhaseki, “Hiçbir emekçiyi işinden etmeyeceğiz dediler, aradan iki yıl geçti işinden ettikleri eleman sayısı 11.700. Personel fazlası mi vardı desek, onların yerine işe aldıkları adam sayısı da 18 bin kişi. Sadece Ankara’da 4.500 kişi. Onca insanı ekmeğinden ettiler hiç yerine.” dedi.

AK Partili belediyelerin ise tüm bunların aksine eser ve hizmet siyaseti yaptığını dile getiren “Eğer siz algıyla gün geçirirseniz bugün iyi görünürsünüz yarın bir gün vatandaş size, 'Sen ne yaptın beş yılda? ' diye sorar.  Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyaseti. Hem yerelde hem genelde böyle devam edeceğiz. Bu şekilde çalışmalarına devam eden belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Üç gün devam edecek olan toplantıya AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Milletvekilleri ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları, katılımcı belediyelerin Genel Sekreterleri ve Daire Başkanları da katıldı.

>>Kurumsal Haber