Milletvekili Özdemir sordu, Bakan Pakdemirli yanıtladı

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in Meclis gündemine taşıdığı Pınarbaşı İlçesi'ndeki Bahçelik Barajının ve Sulama Projesine Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıt verildi. Proje 2021 yılının Ekim ayında tamamlanacak.

Milletvekili Özdemir sordu, Bakan Pakdemirli yanıtladı

Milletvekili Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği, Kayseri İli Pınarbaşı İlçesi’ndeki Bahçelik Barajı ile ilgili soru önergesine Tarım Bakanı Pakdemirli yanıt verdi. Ekim 2021 yılında projenin tamamlanacağının belirtildiği yanıtta şu ifadeler yer aldı:

“Bahçelik Sulama Birliği bölgesindeki projenin iş bitimi tarihi 29.09.2021 olarak planlanmaktadır. Sulama birliklerince işletilen sulama tesislerinde uygulanacak su kullanım hizmet bedeli tarifeleri ve uygulama esasları Bakanlık Makamı Olurları ile yürürlüğe girmektedir. Konuyla ilgili uygulama, Birliğin sorumluluğundadır. Şeyhbarak - Melikviran Sulamasının işletme, bakım ve yönetim sorumluluğu Bahçelik Sulama Birliğine ait olup; Sulama Birlikleri Ana Statüsünün Madde 22’nin 6. bendinde “Bütçede, tahsil edilecek katılım payları, su kullanım hizmet bedelleri, para cezalarının cazibeli sulama tesislerini devralan birliklerde en az yüzde 30’u, terfili sulama tesislerini devralan birliklerde en az yüzde15'i, devralınan sulama tesisinin bir bölümünün cazibeli, bir bölümünün terfili olması durumunda ise cazibeli ve terfili alan göz önüne alınarak yüzde15 ile 30’u arasında yatırım geri ödemeleri ile bakım ve onarım payı olarak ayrılır. Ayrılan pay hiçbir şekilde maksadı dışında kullanılamaz. Yılı içinde kullanılmayan hükmü mevcut olup, bu pay aynı amaçla kullanılmak üzere bir sonraki yıla devredilir." sulama birliği gerekli bakım-onarımları yapmakla sorumludur. Söz konusu kapakların tamiratına devam edilmekte olup; sulamayı akamete uğratmamak için 2020 yılı sulama sezonu sonunda takılacaktır.”

SARIZ ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ ŞİMDİLİK MÜSTAKİL OLMAYACAK

 

Milletvekili Özdemir’in, ,Sarız ilçesi Yeşilkent Mahallesinde bulunan Sarız Belediye Başkanlığına ait binalara taşınması konusuyla ilgili verdiği soru önergesine de,Sarız Orman İşletme Şefliğinin Sarız Belediye Başkanlığına ait binalara taşınması ile ilgili herhangi bir planlama bulunmadığına dair yanıt verildi.

YOL ÇALIŞMASI EKİN HASADINDAN SONRA 

Kayseri'de bulunan Gümüşören Barajı nedeniyle sular altında kalan bazı bölgelere köprü ve yol yapılması talebine ilişkin diğer soru önergesine yine Tarım Bakanlığı tarafından verilen yanıtta, yolun ekin hasadından sonra başlayacağına dair yanıt verildi. Söz konusu yanıtta şu ifadeler yer aldı:

“Yenice Mahallesi yeni yerleşim alanı ile Melengi Mahallesi arasında Yenice Mahallesi Muhtarlığının talep ettiği yol güzergâhı yerinde incelenerek, güzergâh tespit ve yol etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Talep edilen yolun DSİ 12. Bölge (Kayseri) Müdürlüğümüz makina imkânları ile inşa edilmesine karar verilmiş olup, bölgede bulunan ekili arazilerin yol yapım çalışmaları nedeniyle zarar görmemesi için, inşa çalışmalarına ekinler kaldırıldıktan sonra başlanması planlanmaktadır.”