Milletvekili Ersoy İİBF mezunlarının sesi oldu

Haber: Ekrem NAZLI - Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan MHP milletvekili Baki Ersoy, gündemde yer alan konulara ilişkin görüşlerini paylaşarak, İİBF mezunlarının durumuna değindi. Milletvekili Ersoy, kendisinin de bir iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu olduğunu belirterek, İİBF mezunlarının kadro taleplerini dile getirdi.

Milletvekili Ersoy İİBF mezunlarının sesi oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan milletvekili Baki Ersoy, Bakanlık görevine atanan Lütfi Elvan’ı tebrik etti. Konuşmasında mevcut durumda ekonomi üzerinden eleştiride bulunanlara yönelik, “Dünya virüs salgını ile savaşıyor ekonomileri bozuluyor, biz zaten yıllardır topraklarımızı bölmeye çalışan virüslerle bir fiil mücadele ediyoruz” diyen Ersoy, “İslam coğrafyası üzerinde egemenlik kurma çalışmaları olanlara, boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ederi 1 dolar olan hainlerin dolarla gider yapmaya kalkmaları asla unutulmayacak”

Konuşmasında FETÖ terör örgütüne de göndermede bulunan Ersoy, “Bugünler elbette gelip geçecektir, ederi 1 dolar olan hainlerin dolarla gider yapmaya kalkmaları asla unutulmayacak, bu millet yedirilmek istenilen zehri yutmayacaktır. Kırılmayacak mukavemetimiz, kopmayacak ve kapanmayacak millî ruh ve şuurumuz sayesinde bugünler gelip geçtiğinde geriye ortak paydası sadece devlet olan gerçek vatan sevdalıları kalacaktır” dedi.

Ersoy, ekonomik anlamda sorunların olduğunu belirterek, “Özellikle esnafımız, çiftçimiz, işçilerimiz, işsizlerimiz, çalışanlarımız, emeklilerimiz bazı sıkıntılarla karşı karşıyadır. Gözden kaçırmamamız gereken bir nokta içinde bulunduğumuz kriz sadece ülkemiz özelinde değil aynı zamanda küreseldir. Tüm dünya ekonomik anlamda bir kriz ortamındayken böyle bir coğrafyada, böyle bir dönemde kazanımların korunması ve artırılmasının hedeflenmesi son derece önemlidir. Bundan sonraki süreç de hâlâ önemini korumaktadır. Ekonomiden millî güvenliğe kadar hemen hemen her konuda teyakkuzu elinizden bırakmayacağınıza gönülden inanmaktayız” diye konuştu.

Son olarak, kendisinin de bir iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu olduğunu belirten milletvekili Baki Ersoy, İİBF mezunlarının kadro taleplerini dile getirerek, mali hizmetler uzman yardımcılığı, defterdarlık uzman yardımcılığı, gelir uzman yardımcılığı vergi müfettiş yardımcılığı kadroları için ilan açılması ve kadro sayılarının artırılması talebinde bulundu.