MHP'li Özdemir Sarız İlçe Emniyeti Meclis gündemine taşıdı

MHP Kayseri Milletvekili İsmail ÖZDEMİR, Kayseri İli Sarız İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasının yetersiz olduğu, hizmet binası yapılması için arsa tahsis edildiği ancak yolunun olmaması nedeniyle yatırım programına alınmadığının Sarız'lı vatandaşlar tarafından ifade edildiğini belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

MHP'li Özdemir Sarız İlçe Emniyeti Meclis gündemine taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Sarız İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasının yetersiz olduğunun ifade edildiğini belirterek, “İlçede lojman bulunmadığı bu nedenle Personelin 140 km uzaklıktaki Kayseri il merkezine ya da Pınarbaşı ilçesine veya Kahramanmaraş Göksun ilçesine her gün gidiş geliş yaptığı belirtilmektedir.” açıklamasında bulundu.
 
Kayseri Milletvekili İsmail ÖZDEMİR, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Sarız İlçe Emniyet Amirliği hizmet binasının yetersiz olduğu iddialarının doğru olup olmadığını sorgulayarak şu soruları sorarak cevap istedi: “Bu bina hangi yıl yapılmış ve hizmete girmiştir? Bakanlığınıza bu konuda şikayet ve istek talepleri gelmiş midir? İlçede lojman bulunmadığı iddiaları doğru mudur? Sarız İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası yapılması için arsa ne zaman tahsis edilmiştir?”
 
Tahsisi yapılan arsanın yolunun olmadığı için yatırım programına alınmadığı iddialarının doğru olup olmadığını da sorgulayan MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’ya şu soruları da yönelterek, cevap istemiştir: “Anılan yolun mesafesi ne kadardır? Bu yolun yapılması için gerekli müracaatlar yapılmış mıdır? Personellerin mağduriyetini gidermek ve vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için, tahsisi yapılan arsanın yolunun yapılarak Hizmet binası ve lojmanının yatırım programına alınması için herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?” BÜLTEN