MHP'li Özdemir: 'Libya'daki olaylar Türkiye lehine gelişmelere kapı aralayabilir'

Meclis'te partisi adına Libya'daki gelişmeleri değerlendirdiği bir konuşma yapan MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Libya'daki olayların gidişatının, Ege ve Doğu Akdeniz'de Türkiye lehine gelişmelere kapı aralayabileceğini söyledi.

MHP'li Özdemir: 'Libya'daki olaylar Türkiye lehine gelişmelere kapı aralayabilir'

Libya konusunda başta Fransa olmak üzere bazı Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tutumunu eleştiren Özdemir, Fransa'nın Libya açıklarında Fransız gemilerine Türk donanması tarafından radar kilidi atıldığı iddialarının mesnetsiz olduğunun altını çizdi. Özdemir, “Bu durumun gerçekçi olmadığı her yönüyle ispat ve tescil edilmiştir. Hâl böyleyken Fransa'nın Libya ve bölge konusunda izlediği yanlış, temelsiz ve hukuksuz çabalarının Türkiye karşıtlığıyla gizlemeye yeltenmesi bugün Fransız kamuoyu tarafından dahi sorgulanmaktadır. Paris yönetimi kendi iç kamuoyunu dahi ikna edemezken uluslararası kamuoyunu yalan beyanlarla etkilemeye kalkması diplomasi tarihine geçecek trajikomik bir durumdur.” dedi.

“TÜRKİYE VE İTALYA’NIN İŞBİRLİĞİ OLUMLUDUR”

Türkiye ile İtalya’nın düzensiz göçmenler ve son olarak Libya ve Doğu Akdeniz’de işbirliğinin önemli olduğunu kaydeden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geride bıraktığımız günlerde İtalya Savunma Bakanının ülkemizi ziyaret ederek Millî Savunma Bakanımızla görüşmesi ve bu görüşmede Libya'da yaşanan krizle ilgili tarafların ortak çalışma gayreti içerisinde olduklarını açıklamaları memnuniyet vericidir. Türkiye ve İtalya'nın başta Libya olmak üzere Doğu Akdeniz ve diğer ilgili alanlarda iş birliği yapmaları bölgesel açıdan her çevreyi ilgilendiren olumlu sonuçlar doğuracaktır.“

“SİRTE VE CUFRA UMH TARAFINDAN KONTROL EDİLMELİDİR”

Libya'da arzu edilen hedefe ulaşılması, Doğu Akdeniz ve özellikle Ege'de bugün akıllara gelebilenden daha ötede lehimize sonuç doğuracak çok önemli gelişmelere kapı aralayabileceğini ifade eden Özdemir, “Bugünlerde darbeci Hafter Trablus'u kuşatıp masumları toplu mezara gömerken ses çıkarmayanların Ulusal Mutabakat Hükûmetinin ilerleyişi karşısında acil ateşkes çağrısında bulunmaları da dikkatlerden kaçmamaktadır. Moskova ve Berlin'de ateşkes ve barışın tesisi için sergilenen gayretlerde Hafter'i masadan kalkıp kaçması ve savaşı devam ettirmesi için teşvik edenler şimdilerde ısrarla ateşkes üzerinde durmaktadır. Ulusal Mutabakat Hükûmeti ise bahse konu olan çağrılara karşılık 2015 yılında imzalanan Sahirat Anlaşması'ndaki pozisyona tarafların çekilmesi hâlinde ateşkese hazır olduğunu ilan etmiştir. Her ne olursa olsun Sirte ve Cufra'nın belirlenen mevcut hedefler doğrultusunda Ulusal Mutabakat Hükûmeti tarafından kontrol edilecek olması önemlidir." açıklamasında bulundu.

“TÜRK MİLLETİ TEK BİLEK, TEK YÜREKTİR”

Son olarak, Libya'da arzu edilen hedefe ulaşılması, Doğu Akdeniz ve özellikle Ege'de lehimize sonuç doğuracak çok önemli gelişmelere kapı aralayabilecek olduğunu vurgulayan Özdemir, “Bu topraklarda yaşamanın ne kadar zor olduğunu, bağımsızlığımızın hangi bedeller ödenerek tesis edildiğini hepimiz biliyoruz. Partiniz, adınız, memleketiniz, yeriniz yahut yöreniz ne olursa olsun hepimizin büyük Türk milletinin evlatları olduğu gerçeği unutulmamalıdır. İşte biz de ne olduğunu bilerek, vatan ne Türkiye'dir, ne Türkistan, vatan büyük ve müebbet bir ülkedir turan haykırışından bir an olsun sapmayacak, azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.