MELİKGAZİ'DEN OKULLARA KIRTASİYE YARDIMI

Melikgazi Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılında ilçede eğitim veren 70 okula kırtasiye yardımı yaptı.

MELİKGAZİ'DEN OKULLARA KIRTASİYE YARDIMI

Belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Ayşe-Ahmet İnci İlkokulu’nda öğrencilere kırtasiye ve çanta hediye ederek, “2019-2020 eğitim ve öğretim dönemi başladı. Melikgazi Belediyesi olarak bizde okullarımıza gereken desteği veriyoruz. Yaz boyunca birçok okulumuzda bakım, onarım ve tadilat çalışmalarına destek verdik. Melikgazi Belediyesince her yıl kırtasiye ve çanta yardımı yapıyoruz.70 okulumuzda kırtasiye yardımı yaparak vatandaşlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Onlar bizim geleceğimiz, onlara sahip çıkacak şekilde hem okullara maddi destek veriyoruz hem de öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Hem eğitime destek sağlamak hem de dar gelirli ailelere bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz.Asli görevimiz bu olmasa da Milli Eğitim’e destek oluyoruz. İnşallah bu öğrenciler vatanımıza, milletimize hayır getirecek birer birey olurlar.” dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya da Melikgazi Belediyesi’nin eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Dr. Palancıoğlu’na teşekkür etti. 
 
MELİKGAZİ YAZ KURSLARI SONA ERDİ
 
Melikgazi Belediyesi bünyesinde 18 sosyal tesiste yaz boyu deva eden yaz kursları sona erdi. İki dönem şeklinde yapılan yaz kurslarından toplamda 11 bin öğrenci eğitim aldı.
 
Birinci dönemde 13 alan, 54 branşta 9 bin öğrenciye eğitim verilirken, ikinci dönem de ise yine 13 alanda, 34 branşta, yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim verildi.
 
Yaz döneminde açılan 13 farklı alanda 11 bin öğrenciye eğitim verildiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Her öğrencimizin sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunması için gayret gösteriyoruz. Kurslar sayesinde çocuklarımız yaz tatillerini kaliteli geçirdiler. Birçok branşta öğrencilerimize dersler sunduk. Çok güzel bir süre geçirdik. Öğrencilerimiz hem kişisel yeteneklerini keşfederken hem de yeni arkadaşlıklar edindi. MELMEK yaz kursları öğrencilerimizin zihninde iyi bir yer edindi. Yaz kurslarımıza katılan çocuklarımızı ve eğitmenlerimizi tebrik ediyorum. Anne babalarına da bizlere güvenip, çocuklarını emanet ettikleri için teşekkür ediyorum." dedi
 
Başkan Dr. Palancıoğlu Melikgazili vatandaşlara yeni çalışmalar ile hizmet sunmaya devam edeceklerini belirtti.
 
YOZGATLI DERNEKLER FEDERASYONUNDAN ZİYARET
 
Kayseri Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Özcan ve yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret ederek dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.
 
Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde toplumda yer alan dernekleri önemsediklerini kaydederek, Yozgat'ın Kayseri için ayrı bir yeri olduğunu çünkü komşu iki vilayet olarak her zaman iç içe olduklarını birçok gelenek, yaşam tarzı ve yemek kültürü ile benzerlik gösterdiğini kaydetti.
 
Kayseri ilinin bir bölge şehri olduğunu ticaret ve üretim merkezi, sağlık ve turizm merkezi gibi birçok değeri taşıdığını ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Kayseri, sanayisi, ekonomisi, zengin ve bol çeşit ticaret ürünleri, sağlık ve eğlence merkezleri, tarihi yapı ve doğal güzellikleri ile adeta bir bölge şehridir. Bir cazibe merkezidir. Bölgesel ve yerel kültür derneklerini önemsiyoruz. Çünkü bu Anadolu'nun özünde kültür zenginliği bulunmaktadır. Özellikle günümüzde bu değerler daha iyi anlaşılmaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak kültür ve toplum değerlerine önem veren her türlü çalışmaya ve etkinliği destek oluyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını önemsiyor ve değer veriyoruz. Birlikte ve dayanışma içerisinde yapılabilecek her türlü etkinlikte de varız. Ziyaretiniz için teşekkür eder, yeni yönetime başarılar dilerim.” dedi. BÜLTEN