MELİKGAZİ BELEDİYESİ KURBAN KESİM YERLERİNDE HİJYENİ SAĞLADI

Melikgazi Belediyesi kurban kesim yerlerinde temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kesim yerlerinde ve kurban pazarlarında inceleme yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, temizlik çalışmalarına katılarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ KURBAN KESİM YERLERİNDE HİJYENİ SAĞLADI

Vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için temizlik ekiplerinin gece-gündüz çalıştığını ifade eden Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Serkent Pazar yerini ve diğer pazar yerleriyle beraber kesim yapılan yerleri gezdik. Kurban kesimi artık sonlandırılıyor. Kesim alanlarındaki temizleme ilaçlama faaliyetlerini inşallah bugün hız vererek tamamlayacağız. Önümüzdeki üç-dört gün boyunca sürekli ilaçlama kireçleme ve temizlik çalışması ile birlikte vatandaşlarımızın en iyi şekilde konforunu sağlayacağız.  Ekiplerimiz, kapsamlı bir şekilde temizlik ve hijyen çalışmasını yürütüyor. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak amacıyla ekip arkadaşlarımla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kurban Bayramı'nda büyük özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Tekrar tüm vatandaşların bayramını tebrik eden Dr. Palancıoğlu,  Kurban Bayramı'nın başta Türkiye’ye ve tüm İslam alemine huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diledi. 
 
MELİKGAZİ’DE İŞÇİNİN ALIN TERİ KURUMADAN BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDENDİ
 
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kurban Bayramı öncesi belediyede işçi statüsünde çalışanların devlet ikramiyelerini tam ve zamanında ödendiğini söyledi.
 
Melikgazi Belediyesi olarak çalışanların maaş, ikramiye ve diğer alacaklarını her zaman tam ve zamanında ödediklerini hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri nüfusunun yarısına hizmet verdiklerini bu sayısının hafta sonu ve bayramlarda daha da arttığını kaydetti.
 
Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu,“Örnek ve referans belediye çalışmalarında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ilçemizde daha seri, etkin ve verimli aynı zamanda kaliteli hizmet vermek için çalışıyoruz. Bu bayramda vardiya usulü görev yapacak tüm ekip çalışanlarına teşekkür ediyor. Bayramlarını kutluyorum. 6772 Sayılı Kanuna istinaden devlet ikramiyesinin üçüncü  dönem ödemesi bayram öncesi hesaplarına yatırıldı. Belediyemizde işçi statüsünde çalışan personelimize ödeme yapılarak bayram alış-verişlerine katkı sağlandı.”dedi.
 
Başkan Dr. Palancıoğlu, bu bayramda da belediye işçilerinin çifte bayram yaptığını bundan dolayı da mutlu olduklarını sözlerine ekledi.
 
AĞIRNAS MAHALLESİ’NDE ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI
 
Tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için başlattığı çalışmalarla, ilçenin gizli güzelliklerini ortaya çıkaran Melikgazi Belediyesi Ağırnas Mahallesi’nde alt yapı çalışmalarına başladı.
 
Koruma Amaçlı İmar Planı ve Kentsel Sit Alanı içerisinde yer alan bölgede altyapı kurumları ile görüşmeler yapılarak doğalgaz, elektrik, temiz su, pis su ve telefon hatlarının yenilenmesi için kurumların eş zamanlı olarak çalışma başlattığını açıklayan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Ağırnas Mahallesi Mustafa Gökşen Yücel ve Kurtuluş 1. Sokaklarda altyapı çalışmaları yapılmaktadır. Artık kullanılmaz hale gelen içme suyu ve kanalizasyon boru hatları yenilenmiş olup bunun yanı sıra yağmur suyu toplama hattı eklenmiştir. Elektrik ve telefon kabloları ise yenilenerek yerin altına alınmaktadır. Proje kapsamında 1.4 km uzunluğunda 2 sokakta altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra üst yapı çalışmalarını yapacağız. Arnavut kaldırım taşları uygulayacağımız sokaklar ile bölgeye tarihi dokuya uygun bir görünüm kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.
 
Alt yapı çalışmaları bittikten sonra turizme kazandırılması planlanan Ağırnas Mahallesinde üst yapı çalışmaları da yapılarak çevre ve sokak sağlıklaştırma projesi yapılması planlanıyor. BÜLTEN