Melikgazi Belediyesi, fikir yarışması düzenliyor

Melikgazi Belediyesi ve Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından 'Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışması' başlatıldı.

Melikgazi Belediyesi, fikir yarışması düzenliyor

'Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışması'nın Türkiye genelinde bu alanda yapılan ilk yarışma olduğunu söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Mimarlar Odası ile birlikte şehir merkezinde farklı projeleri yapmak üzere ilk uygulamayı başlatıyoruz. Cumhuriyet Mahallemizde güzel bir buluşma noktası yapmak için Melikgazi Buluşma Noktası Ulusal Fikir Yarışması başlattık. Türkiye’de önemli mimarlarımızın jüriliğinde olan bir yarışma olacak. Türkiye genelinde olan yarışma, TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odalarına kayıtlı mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarlarının katılımına açıktır.  Bugün itibariyle ilana çıkıyoruz. Sonrasında çizimler ve tasarımlar yapılacak. Farklı illerden çizilen projeleri internet üzerinden alabileceğiz. 9 Kasım 2020 tarihinde ise sonuçlar açıklanacak" diye konuştu.

Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Halil Çevik ise, “Bu süreci geliştirmeyi ve daha fazla kazanım sağlamayı hedef ediniyoruz. Kamusal alan tanımlanması açısından o noktayı tanımlayan bir yer olması için bu yarışmadan güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Şeffaf katılımcılar sağlayarak daha güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Ulusal yarışma aşamasına gelmesinde herkesin ciddi emeği ve çalışması var. Başkanımız Sayın Mustafa Palancıoğlu’na ve Odamıza emekleri için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.