Meğer gazeteciler piknik yapanlara hizmet ediyormuş

Beş ülkede yapılan uluslararası bir akademik araştırmada çıkan sonuca göre birçok okur, mangalı veya sauna ocağını yakmak amacıyla gazete almayı sürdürüyor.

Meğer gazeteciler piknik yapanlara hizmet ediyormuş

Journo'nun haberine göre, yedi akademisyenin beş ülkede yaptığı, “Barbeküden saunaya: Gündelik hayatta medya alımlamasının karşılaştırmalı bir muhasebesi” başlıklı araştırmada, okurların neden gazete satın aldıkları sorusuna yanıt arandı. “New Media and Society” adlı bilimsel literatür dergisinde geçen ay yayımlanan makale için, Arjantin, Finlandiya, İsrail, Japonya ve ABD’deki basılı gazete okurlarıyla yapılan 488 görüşmeye dayanan araştırmada ortaya çıkan bazı sonuçlar şöyle:

Arjantin’de bir okur, mangal yakabilmek için basılı gazete almaya devam ediyor. Finlandiya’da ise bir okur, aynı alışkanlığı, sauna ocağını yakmak için sürdürüyor.

İsrail’de birçok okur, ne bir bayiye gidip gazete satın alıyor, ne de aboneliğe sahip… Bunun yerine, mangal yakmak gibi medya dışı faaliyetlerde kullanacağı kâğıt gazeteyi, bu okura tanıdıkları topluca getiriyor.

Japonya’daki okurlar ise genelde kâğıt gazete aboneliklerini sürdürüyor.

Haberin tamamına BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.