MAZLUMDER'den kınama: 'Vakıf kültürünü zedelemeyin'

MAZLUMDER Kayseri Şubesi üyeleri Bilim Sanat Vakfı'na kayyım atanmasını kınadı.

MAZLUMDER'den kınama: 'Vakıf kültürünü zedelemeyin'

MAZLUMDER Kayseri Şubesi üyeleri, geçen gün kayyım atanan Bilim Sanat Vakfı'nın kapatılma kararını kınamak için bir basın toplantısı düzenledi.

İl binasında gerçekleştirilen basın toplantısının sözcülüğünü yapan MAZLUMDER Kayseri İl Temsilcisi Ahmet Taş, söz konusu kararın vakıf kültürünü zedeleyeceğini belirtti. Şehir Üniversitesi'ndeki usulsüzlüklerin Vakfın tüm faaliyetlerinde usulsüzlük varmış gibi bir değerlendirmeye neden olmaması gerektiğinin altını çizen Taş, "Üniversite bu vakfın asli faaliyeti olmayıp, uzun çalışmaların meyvesi olarak ortaya çıkardığı ürünlerden sadece birisidir. Belli bir toplum kesiminde “üniversite”den çok daha öte anlamları olan ve faaliyet gösterdiği alanda binlerce nitelikli öğrenci yetiştirmiş bir kuruma uygulanan yaptırım, kanuna dayansa da Anayasa’ya ve temel hak ve özgürlüklere aykırı olup açık bir hukuksuzluktur. Üniversiteyi gerekçe göstererek Bilim ve Sanat Vakfı gibi köklü vakıflara yaptırım uygulanması, vakıf kültürünü derinden zedeleyecek ve tamamen yok edecek bir geleneğin başlangıcıdır." dedi.

Kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Taş, sözlerine şöyle son verdi:

"Özelde Bilim ve Sanat Vakfı’nın, genelde ise tüm vakıfların her türlü politik tartışmadan uzak tutulması gerektiğini, yüzlerce yıllık vakıf kültürüne kalıcı zarar verecek, örgütlenme ve mülkiyet hakkına aykırı olan bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini, YÖK Kanunu’nun ilgili maddesinin anayasaya ve temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu, TBMM’nin harekete geçerek ilgili kanun maddesinin ilgası için çalışma başlatması gerektiğini, hatırlatır, tüm toplum kesimlerini bu yanlışa karşı duyarlılığa davet ederiz."

Haber Merkezi