Kuş cenneti turizme kazandırılmayı bekliyor

'Kuş cenneti' olarak bilinen Sultansazlığı Milli Parkı'ndaki tarihi yerleşim alanları definecilerin istilasına uğradı. Yöre halkı söz konusu alanın turizme kazandırılmasını istiyor.

Kuş cenneti turizme kazandırılmayı bekliyor

428 BİTKİ VE 301 KUŞ TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Kayseri'de Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde bulunan, 428 doğal bitki türü ile 301 kuş türünün yaşadığı Sultansazlığı Milli Parkı'nda bulunan eski yerleşim yerleri turizme kazandırılmayı bekliyor.

DEFİNECİLER TALAN EDİYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Sindelhöyük Fatih Mahallesi Muhtarı Ahmet Sınırtepe, söz konusu alanda bulunan Kilis, Bozla, Daşlı ve Salkım Adaları'ndaki tarihi alanların defineciler tarafından talan edildiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Sınırtepe, "Buralar milli parklardır. Buralarda eski zamanlar da yaşam olmuş. Mesela Kilis adası, Bozla, Daşlı Ada ve Salkım'da daha öncelerde yaşam varmış. Ben çobanlık yaptığım zamanda görmüştüm. Kilis Adasına Karapınar'dan olukla beraber su gelmiş. Lakin vatandaşlar buraları ektiğinde oluğu da sökmüşler. Buralar Milli Parklardan dolayı meşhur ama tarihçesi bilinmiyor. Ayrıca hazine avcıları tarafından da tahrip edilmiş. Buraların tarihinin tanınması amacıyla arkeologlar tarafından incelenmesini istiyoruz." dedi.

İHA