Kumsmall AVM'den 'TURKOVAC'a gönüllü olun' çağrısı

Türkiye'nin en büyük karma AVM'si olan Kumsmall AVM, KAYMOS işbirliğinde TURKOVAC aşısına gönüllü bulunabilmesi için çağrıda bulundu. Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarla, 'Hala gönüllü olmak için gerekli kriterlere uygun vatandaşlarımız var. Biz bu vatandaşlarımızı gönüllü olmaya davet ediyoruz. Yerli ve milli aşımızın yanındayız.' dedi.

Kumsmall AVM'den 'TURKOVAC'a gönüllü olun' çağrısı

Aşının 3. faz çalışmalarının devam ettiğini ve yeteri kadar gönüllü olmadığını açıklayan Kumsmall Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarla, “Tüm Kayserilileri Turkovac aşısı için gönüllü olmaya davet ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük karma AVM’si olan Kumsmall AVM ve KAYMOS işbirliğinde Turkovac aşısına gönüllü bulunabilmesi için basın toplantısı düzenlendi.

Acil kullanım onayı için başvuruda bulunulan TURKOVAC aşısının 3. faz çalışmaları devam ediyor. Ancak aşının uygulanması için yeteri kadar gönüllü bulunamıyor. Kumsmall AVM Yönetimi yerli ve milli aşı TURKOVAC’ın yanında olduklarını kaydederek aşının daha çok gönüllü üzerinde uygulanabilmesi için Kayserililere gönüllü olma çağrısında bulundu.

 

“Yeterli gönüllü yok”

Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarla burada yaptığı açıklamada, “Yerli aşımız olan TURKOVAC, koronavirüs salgınında alternatif aşı olarak kullanıma sunulmaya hazırlanıyor. Erciyes Veteriner Hekim Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'nin ekip liderliğinde başlayan, sağlık Bakanlığı ile Türkiye sağlık Enstitüsü Başkanlığı desteğiyle Aş Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından yeni tip karşı geliştirilen Covit-19 aşımız TURKOVAC'ta artık son adımlar atılıyor. İnaktif aşı olan TURKOVAC'ın Faz-1 çalışması 44 gönüllü üzerinde yapılmıştı. Faz-2 çalışmasının ardından bugün kullanımdan önce son basamak olan Faz-3 çalışmasını yürütmektedir. Gönüllülerde yapılan çalışmalarda başarılı sonuçlar elde edildiği takdirde TURKOVAC tercihi herkese açılacaktır. Haziran 2021'de Faz-3 çalışmaları başlayan Turkovac için yeterli gönüllü sayısına ulaşılması gerekiyor.” dedi.

 

“Hala kriterlere uygun vatandaşlarımız var”

TURKOVAC aşısının beklenenden yavaş ilerlediğini kaydeden Tarla, “Yetkililerimizden sık sık gönüllü olmak isteyenlere çağrılar yapılıyor. Bu dönemde halkımızın önemli bir bölümü aşılarını olmuş ya da hastalığı geçirmiş olduklarından dolayı aşımızın bu aşamada beklenenden yavaş ilerlediğini görüyoruz. Ancak araştırmalarımızın neticesinde gördük ki, henüz hiç aşı olmamış ya da 2 doz Sinovac aşı olmuş olan çok sayıda vatandaşımız var. KUMSMALL AVM Yönetimi ve KAYMOS olarak aşının memleketi olan Kayseri'den 18- 59 yaşarası ,Covid-19 geçirmemiş , Hiç aşı olmamış veya 2 doz SINOVAC yaptırmış tüm vatandaşlarımızı yerli aşımız TURKOVAC İÇİN GÖNÜLLÜ OLMAYA davet ediyoruz. Gönüllü olmak için irtibat numaraları şu şekilde: Gönüllü olmak isteyen hemşerilerimizi Erciyes Üniversitesi 0 352 438 00 67 Şehir Hastanesi 0 352 315 77 77 irtibat numaralarından iletişime geçebilir. Özellikle de milli üretime katkıda bulunan sanayicilerimizin bu önemli sorumlulukta ellerini taşın altına koymalarını istirham ediyoruz. Milli üretim, milli aşımıza destek diyoruz.” ifadelerini kullandı.

>>Selma Kösedağ