KTO Başkanı Gülsoy: E-ticarete ağırlık vermeliyiz

KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Ömer Gülsoy, pandemi nedeniyle artan e-ticarete vurgu yaparak, 'E-ticaret bu süreçte hiç durmadı. 5-6 yılda alacağı mesafeyi 10 haftada aldı. Dijital pazarlama ve e-ticarete öncelik vermeliyiz' dedi.

KTO Başkanı Gülsoy: E-ticarete ağırlık vermeliyiz

KTO Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda yapılan Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KTO üyelerini kontrollü sosyal hayat konusunda uyardı. Başkan Gülsoy, "Hepinizden daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Malesef Kayseri'de vaka sayıları artıyor. Elbette hayat devam ediyor. Ticaretimizi yapacağız ama kurallara uymamız gerekiyor. Sevdiklerimiz için kurallara uyalım" diye konuştu.

'E-TİCARETE AĞIRLIK VERMELİYİZ'

Pandemi süreci ile birlikte bir çok sektörün durduğunu ancak, e-ticaretin kesintisiz devam ettiğini belirten Ömer Gülsoy, "E-ticaret 5-6 yılda kat edeceği mesafeyi son 10 haftada kat etti. Salgın bize e-ticaretin önemli olduğunu gösterdi. Dijital pazarlamada daha etkili olacağız. 2020 yılı pandemi ile birlikte e-ticaret yılı olarak da anılacak" ifadelerini kullandı.

'KİRA FİYATLARINA DÜZENLEME ŞART'

Pandemi döneminde bir çok işletmenin kira sıkıntısı çektiğini de vurgulayan Başkan Gülsoy, "Eski kira fiyatları üzerinden mülk sahiplerinin dayatmaları yanlış. Böyle yaparsanız, AVM ve cadde üstü bir çok işletmenin kapandığını göreceksiniz. AVM'lerde ciro üzerinden kiralama yoluna gidilmeli. Cadde üstü dükkanlar içinde TL ile kiralama yapılmalı. Yoksa dayatmalarda kiralama da sıkıntılar oluşur" değerlendirmesinde bulundu.