KORONA AYARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Coronavirüs'le mücadele kapsamında yaptıkları ulaşım hamlelerini anlattı.

KORONA AYARI

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, toplu taşımada ayakta yolculuğu minimize ettiklerini, Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi’nde Coronavirüs testi yaptıranları toplu taşımadan ayrıştırdıklarını, filyasyon çalışmalarına destek için İl Sağlık Müdürlüğü’ne personel ve araç desteği verdiklerini söyledi.

SEFER SAYISI 5 DAKİKADA BİRE ÇIKTI, AYAKTA YOLCU SAYISI MİNİMİZE EDİLDİ

Gazeteci Osman Çiftci’nin sorularını cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından toplu taşımada ayakta yolcu taşımayı ortadan kaldırmak için düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Büyükkılıç, tramvay seferlerini arttırarak 5 dakikada bire çıkarttıklarını belirterek, “Kayseri’de Valiliğimizle ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde mesai saatlerinin 09:00-18:00 olarak değiştirilmesi, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu taşımada 10:00 ve 17:00 saatleri ile kısıtlanması, 15 gün boyunca gerekmedikçe evden çıkmayın çağrılarımız, tramvay seferlerinin arttırılarak 5 dakikada bire çıkarılması gibi uygulamalarımızdan sonra toplu taşımada ayakta yolcuğu minimize ettik.

Gerekmedikçe sokağa çıkmayın çağrımızdan sonra toplu taşımada yolcu sayımız yüzde 20 oranında azaldı.” dedi.

CORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRANLAR TOPLU TAŞIMADAN AYRIŞTIRILACAK

Başkan Memduh Büyükkılıç, şehir ve devlet hastanesinde Coronavirüs testi yapılan vatandaşların toplu taşıma ile seyahat etmelerini önlemek için çalışmalar yaptıklarını da belirerek, “Coronavirüs testi yapılan vatandaşlarımızı hastanelerden alıp gideceği yerlere götürmek için araç tahsis ettik.

Coronavirüs testi yaptıranlar böylece toplu taşımadan ayrıştırılacak.

Ticaret Borsası Başkanımız Recep Bağlamış ile Servisçiler Odası Başkanımız Yavuz Ay da araç desteği verecek. Kendilerine ayrıca teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

FİLASYON ÇALIŞMALARINA DEV ARAÇ VE PERSONEL DESTEĞİ

Başkan Büyükkılıç, Coronavirüs vakalarının kontrol altına alınması için virüse yakalanan kişilerin temaslı olduğu vatandaşların tespit edildiği filyasyon çalışmalarının büyük önem taşıdığını belirterek, bu çalışmalara da Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdiklerini hatırlattı:

“Büyükşehir Belediyesi olarak 63 araç ve 84 personelimizi koronavirüs mücadelesinde filyasyon çalışması için İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis ettik. El birliği ile Kayseri’de Coronavirüs’ün bitirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.