Köpek saldırıları sosyal medyanın gündeminde

Geçen günlerde Kayseri'nin Felahiye ilçesinde oyun oynayan çocuklara pitbull cinsi köpek saldırmıştı. Benzer bir saldırı haberi Kırklareli'nden geldi. Söz konusu saldırıların yaygınlaşmasının ardından sosyal medyada konuyla ilgili anketler açıldı.

Köpek saldırıları sosyal medyanın gündeminde

Geçen günlerde Kayseri'nin Felahiye ilçesinde pitbull cinsi bir köpek parkta oynayanlara saldırmıştı. Felahiye'deki olayda 2 çocuk yaralanmıştı.

SOKAK KÖPEKLERİ 2 YAŞINDAKİ BEBEĞİ PARÇALAYACAKTI

Sosyal medya üzerinden bize ulaşan takipçilerimiz, Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde de 2 yaşındaki bir bebeğin köpek saldırısına uğradığını iletti. Olay, 12 Haziran Cumartesi günü Kırklareli Pehlivanköy ilçesinin Kazımdirik Mahallesi'nde meydana geldi. Annesiyle birlikte babasının iş yerine ziyarete giden Sena bebek, sokak ortasında başıboş gezen köpeğin saldırısına uğradı. Anne ve babanın müdahale etmesine rağmen köpek bebeği bırakmayarak yere savurdu. Küçük kızın kulak, yüz ve kolunda ısırmaya bağlı yaralar meydana geldi.

MİNİK SENA'NIN AZ KALSIN KALBİ DURACAKTI

Olayın ardından baba, kızını Kırıkkale Devlet Hastanesine ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesine götürdü. Yapılan müdahalelerin ardından, bölgesel uyuşturmada duramayan küçük kıza, sedasyon olarak solunum ve kalp durma riski alınarak , kol, kulak bölgesi ve yüz çevresinde olmak üzere toplamda 25 dikiş atıldı.

KÖPEKLER TOPLANSIN DİYENLERİN ORANI YÜZDE 88

Ardından, sosyal medyada, 'Her gün insanlara saldıran başıboş sokak köpekleri sokaklardan toplansın, köpeklere dokunulmasın' başlıklı bir anket açıldı. 13 bin 882 kişinin oy kullandığı ankette, köpeklerin sokaktan toplanması gerektiğine dair görüş beyan edenlerin oranı şimdiden yüzde 88.

YETKİLİLER NE YAPACAK?

Konuyla ilgili olarak, belediyelerin alacağı önlemlerin neler olacağı ise soru işareti...

>>>Tarık Sena Kösedağ