'Kongre yapılıyorsa teravih de kılınabilir'

Yeniden Refah Partisi (YRP) Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan, teravih namazlarının evde kılınabileceği açıklamasına dair, 'Bu açıklamayı duyan herkesin zihninde iki kelime canlandı biri lebaleb ikincisi ise kongre.' dedi.

'Kongre yapılıyorsa teravih de kılınabilir'

YRP İl Başkanı Önder Narin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, 2021 Yılı Ramazan Ayı Bilgilendirme Toplantısı sonrasında, pandemi dolayısıyla teravih namazının evde kılınmasının uygun olduğuna dair verdikleri kararı eleştirdi. Söz konusu kararın, akıllara AK Parti 7'nci Olağan Kongresi'ni getirdiğini söyleyen, "Bu açıklamayı duyan herkesin zihninde iki kelime canlamdı biri lebaleb ikincisi ise kongre... Hemen hemen her vatandaş haklı olarak madem virüs bu kadar etkin peki neden Ak Parti illerden insanları otobüslerle taşıyarak kapalı spor salonunda saatlerce kongre yaptı diye serzenişte bulundu. Vatandaş gerçekten de haklı. Kendi yaşam düzenine ait her şeye yasak gelirken siyasi partilerin kalabalık kongreler yapması doğru kabul edilemezdi." dedi.

"KOLAYCI VE YANLIŞ BİR KARAR"

Öte yandan kararı kolaycı ve yanlış bulduklarını vurgulayan Narin, "Siyasi erk kendi menfaatleri doğrultusunda şartları zorlarken halkın yaşam düzenine geldiğinde en kolay yol olan yasaklamayı seçmesi hiç adil bir yaklaşım değildir. Toplumun bir kısmı teravih zaten farz değil evde de kılınabilir diyor diğer kısım ise Hz Ömer'den bu zamana gelene kadar düzenli olarak kılınmaktadır o yüzden farza yakındır diyor. Ben teravih namazlarını mümkün olduğu müddetçe cami de kılan biri olarak, nasıl ki Cuma namazları mesafeli olarak camide kılınıyorsa teravih namazları da bu dönemde pandemi kurallarına dikkat edilerek camide kılınabilir diye düşünüyorum. Üstelik camiler pandemi kurallarının en güzel uygulandığı yerler olarak görülüyor. Geldiğimiz noktada yatsı namazını camide kılan vatandaşa, pandemi var teravih namazını hadi gidin evde mi kılın denecek. Alınan bu kararı kolaycı ve yanlış olarak görüyorum." diye konuştu.

"AÇIKLAMALAR KURUMU İTİBARSIZLAŞTIRIYOR"

Diyanet İşleri Başkanlığının son dönemde aldığı kararların, kurumu itibarsızlaştırdığını ve siyasi iktidarın uzantısı olduğuna dair yaygın görüşü pekiştirdiğini dile getiren Narin, "Bu itibar kaybı Diyanet işleri Başkanlığının aldığı kararların uygulanması konusunda toplumda tereddüt doğurmaktadır. Oysa ki bizler her zaman İslami açıdan doğru olan , Müslümanların hak ve menfaatlerini gözeten , gayri müslim dahi olsa kul hakkını ön planda tutan, gerekirse iktidarı uyaran ve doğru yolu gösteren bir kurum görmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi