Kocasinan, ihtiyaç sahiplerinin yanında

Ramazan ayında yardım faaliyetlerine hız veren Kocasinan Belediyesi,  ilçede kayıtlı 4 bin 502 ihtiyaç sahibi için - 'Sosyal Yardım Kart'larının dağıtımına başladı.

Kocasinan, ihtiyaç sahiplerinin yanında

İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim başta olmak üzere pek çok konuda her zaman yardımda bulunan ve Kovid-19 salgınıyla birlikte yardımlarını en üst seviyeye çıkartan Kocasinan Belediyesi, gelenekselleşen Ramazan ayı yardımlarını her zamankinden daha fazla sosyal yardımlarla destek olacağını bildirdi. Ramazan ayında gıda yardım paketi yerine ‘Sosyal Yardım Kartı’ vermeyi tercih eden Kocasinan Belediyesi kartların dağıtımına başladı. Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne yapılan müracaatların Kocasinan Kaymakamlığı işbirliğiyle ‘Bütünleşik Bilgi Sistemi’nde incelendikten sonra tespit edilen ihtiyaç sahipleri, teslim aldığı ‘Sosyal Yardım Kartı’ ile alışverişte dilediği ihtiyacını karşılıyor. Bu doğrultuda ilçede kayıtlı 4 bin 502 ihtiyaç sahibi aldığı ‘Sosyal Yardım Kartı’ ile anlaşmalı markette ihtiyacına göre alışveriş yapabiliyor.

GİYİM YARDIMI DA YAPILIYOR

Ayrıca giyim yardımını da artırarak devam eden Kocasinan Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Sosyal Market’te alışveriş yapanlar, sosyal durumlarına göre belirleniyor ve nüfus sayılarına, gereksinimlerine göre ‘Dost Eli’ isimli kart veriliyor. Dost Eli kartını alan vatandaşlar, kartta yüklü miktardaki para puan limiti kadar ürün alabiliyorlar. Konfeksiyon ürünleri üzerine hizmet veren market, ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerine dev bir mağazada ücretsiz olarak alışveriş keyfi yaşatıyor.

Kurumsal Haber