'Kısa Çalışma Ödeneği'ne tüm sektörler başvurabilir mi ?

İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak ise 'Kısa Çalışma Ödeneği' ile ilgili yeni uygulamayı detayları anlattı. Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanma şartlarının esnetildiğini aktaran İl Müdürü Ak, işverenlerin dikkat etmesi gerekenler, yapılan yanlışlıklar ile formun nasıl doldurulacağı konusunda bilgiler verdi.

'Kısa Çalışma Ödeneği'ne tüm sektörler başvurabilir mi ?

“KORONAVİRÜS’TEN ETKİLENEN TÜM SEKTÖRLER BAŞVURABİLİR”

Programda istenilen evraklarla ilgili de bilgi veren AK, “İşverenler, kısa çalışma talep formunu ve kısa çalışma uygulanacak işçi listesini, kurumumuza internet üzerinden imzalı ve kaşeli olarak teslim edecekler. İşletmenin belirtildiği vergi levhası veya işyeri açma ruhsatının fotokopisi de eklenirse, işyerindeki kısmi süreyle azalma veya tamamen kapatılma görüleceğinden, başka bir evraka ihtiyaç duymuyoruz. Büyük şirketler ise, yönetim kurulu kararını ek olarak verebilirler. İptal yazıları veya stokta artma belgeleri de yeterlidir. Kısacası korona virüs olayından etkilendiğini gösteren belgeleri istiyoruz. Destekten yararlanmak için sektör ayrımı da bulunmuyor.” diye konuştu.

“İŞKUR’A, E-POSTA İLE ULAŞMAK ÇOK DAHA HIZLI VE ÇOK KOLAY”

Destekten yararlanmak isteyenlerin sayısının çok fazla olması sebebiyle kurumlarında yoğunluk yaşandığını da vurgulayan İl Müdürü Ayşe Ak, vatandaştan bir de ricada bulundu. Bu süreç ortadan kalkıncaya kadar fiziksel mesafenin artırılması gerektiği uyarısını da hatırlatarak, “Soruları olanlar, Alo 170’i arayabilirler; www.iskur.gov.tr internet adresimizi de ziyaret edip kullanabilirler. Ayrıca, İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğümüz de aranabilir. Personel sayımızı artırdık ancak yoğunluk dolayısıyla yine de zaman zaman kurumumuza ulaşılmayanlar olabilir. O nedenle, mail olarak daha hızlı ve sağlıklı bir cevap alınabilir. Bu konuyla ilgili de personel sayımızı artırdık.” dedi.