Kim doğru söylüyor?

Kayseri Tabip Odası'nın Kovid-19 verileriyle ilgili sosyal medya paylaşımına İl Sağlık Müdürlüğü'nden yanıt geldi: 'Rakamlar gerçeği yansıtmıyor.'

Kim doğru söylüyor?

Kayseri Tabip Odası, sosyal medya hesabı üzerinden Kayseri’deki son Kovid-19 verilerini paylaştı. Paylaşıma göre Kayseri’deki 3 pandemi hastanesinde bugüne kadar yatan şüpheli ve pozitif hasta sayısı 4 bine ulaştı. Bu rakam içerisinde bin 454 hastanın test sonucu pozitif olarak belirlenirken, vefat eden pozitif hasta rakamı ise 40 olarak ifade edildi. Halihazırda ise yoğun bakımlarda takip edilen hasta sayısı 18, entübe hasta sayısı da 7.

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ise, Tabip Odası’nın paylaşımına yine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Rakamların gerçeği yansıtmadığı belirtilen paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“03.06.2020 tarihinde, Kayseri Tabip Odası tarafından şehrimizdeki koronavirüs vakaları ile ilgili yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Resmi açıklamalar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kayseri Tabip Odası Hüseyin Per, İl Sağlık Müdürü Benli’nin açıklamalarıyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “Rakamlar sosyal medyada ifade ettiklerimizle üç aşağı beş yukarı aynıdır. Biz sahadayız, sahada adeta cephede gibi çalışan hekim arkadaşlarımızın verdiği rakamlar bunlar. Eğer bir yanlışımız olduğunu düşünen varsa, gerçek rakamları vererek bizi düzeltsin.”

Haber Merkezi