Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile CHP'li vekiller Kayseri'de, Cemiyet'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile 24 şehri ziyaret için görevlendirilen CHP'li vekiller, Kayseri'de Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile CHP'li vekiller Kayseri'de, Cemiyet'te

Ziyarete CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın yanı sıra CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ve CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ile partililer katıldı.
 
Ziyarette ilk sözü alan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (KGC) Veli Altınkaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiği konuşmasında Kayseri basını ile tarihi hakkında bilgi verdi. Altınkaya, basının zor durumda olduğunu belirttiği konuşmasında gazetelerin kapandı, gazetecilerin işsiz kaldığı bilgisini de paylaşarak, bir gazetecilik meslek yasasına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi. Her 3 gazeteciden 1’inin işsizlikle karşı karşıya olduğunu ifade eden Altınkaya, CHP’li vekillere, daha önce başka vekillere de ulaştırdığı üzere basının durumunu bildiren, çözüm önerileri sunan bir de rapor sundu.  
 
“KAYSERİ’DEN 4 VEKİLİMİZ VAR”
 
Ziyarette konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise, özgür basına vurgu yaptığı konuşmasında, ülkede kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulanmasını istedi. Arık, konuk milletvekillerinin geçmişte Kayseri’de ve Kayseri’ye yakın illerde çeşitli görevlerde bulunduklarını, dolayısıyla Kayseri’yi tanıdıklarını ifade ederek; “Artık, Kayseri’de 3 milletvekilimiz daha var. Benle birlikte dört milletvekiliyiz” dedi.  Arık, sürdürdüğü konuşmalarında şunlara yer verdi; “Bugün şehrimizde 3 değerli milletvekilimizi ağırlıyoruz. Türkiye genelinde 100 milletvekili arkadaşımız genel başkanımızın talimatıyla 24 ilde görevlendirildi. Gidilen ilin fotoğrafının çekilmesi ve CHP’nin iktidarından beklentiler nelerdir bunların tespiti yapılıyor. Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılar ortada. Hem ekonomik anlamda hem eğitim anlamında hem de toplumsal barış anlamında yaşanılan sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Bunun nedeni de belli. Hastalığın nedeni Türkiye’nin demokrasiden uzaklaşıp, bir tek adam rejimine sürüklenmesidir. Çare de belli, çare;  tekrardan Türkiye’de demokrasiyi güçlendirmektir. Kuvvetler ayrılığı prensibinin uygulanmasıdır. Kayseri, bugün hak ettiği yatırımları almıyor. Bunun üzerine gidilmesi lazım.” 
 
“KAYSERİ’Yİ DAHA ÇOK DİNLEYECEĞİZ”
 
Gerçekleşen ziyarette konuşan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç da, Kayseri’yi dinlemeye geldiklerini ve bundan sonra daha da fazla dinleyeceklerini ifade ettiği konuşmasında şunlara yer verdi; “Kayseri’yi diğer illerimizle kıyasladığımızda gerçekten yerel ve bölgesel medya açısından hala gücünü koruyabilen bir ilimiz olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ekonomik, sosyal ve siyasal güç en önemlisi de medya örgütlülüğünün gücüyle korunabilen güç olabiliyor. Medya alanında korunmanın en doğru yolu; bölgede, ilde ve ülkede özgür medyayı oluşturmanın yolu da medya örgütlülüğünden geçiyor. Kayseri’de dahil olmak üzere medya çalışanlarımızın örgütlülüğü yok. Medya alanındaki örgütlülükler bugün siyasi iktidardan medet umar noktaya gelmiş. Üzülerek görüyoruz ki medet umma anlayışı devam ettiği müddetçe medya kalmayacak.” 
 
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ise, Kayseri’de Kayseri için neler yapılması gerektiğini öğrenip buna dair çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, Kayseri’nin önemli olduğunu belirtti. CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da açıklamalarında, Kayseri’nin bölgedeki lokomotif bir il olduğunu dile getirerek, konuşmaktan ziyade Kayseri’yi gözlem için geldiklerini söyledi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ