KAYSO 'da son meclis toplantısı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) yılın son meclis toplantısını video konferans sistemi üzerinden yaptı. Toplantıya, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri katıldı.

KAYSO 'da son meclis toplantısı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) 'nın 2020 yılı son meclis toplantısında konuşan Başkan Mehmet Büyüksimitci, tüm dünyada pandemi ekonomik daralmaya neden olsa da, yeni yılın aşı ve toparlanma yılı olacağını söyledi.

Video konferans sistemi üzerinden yapılan toplantıya, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri katıldı.

"YENİ YILDAN UMUTLUYUZ"

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, burada yaptığı konuşmasında, sağlık sorunu gibi görünen Kovid-19’un tüm dünyada ciddi bir ekonomik daralmaya neden olduğunu kaydetti. Pandemiye bağlı ekonomik zorlukların Türkiye’yi de etkisi altına alsa da, gerek büyüme rakamları gerekse sanayi üretim endeksindeki artışların kendilerini 2021 adına umutlandırdığını belirten Büyüksimitci, sanayinin ve üretimin bir ülke açısından ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde bir kez daha yaşayarak gördüklerini dile getirdi.

"HAMMADDE SORUNU YAŞIYORUZ"

Sanayicilerin birçok sektörde hammadde temini sorunu yaşadıklarını da kaydeden Büyüksimitci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini gidermek adına 7 trilyon doların üzerinde destek verdiler. Piyasaya sürülen bu kaynaklar, gerçek hedeflerine ulaşmak yerine, kontrolsüz bir şekilde kullanılarak, hammadde fiyatlarında fırsatçılık yaparak spekülatif ve ölçüsüz kazançların ortaya çıkmasına yol açıyor. Bu olumsuz durum sanayi şirketlerimizin işletme sermaye ihtiyaçlarını artırırken maliyet enflasyonuna da neden oluyor. Hammadde ve ara mamul sorununun ivedilikle çözülmesi için TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklioğlu’na konuyu ilettik. Kendisi bizzat konuyu bakanlıklar nezdinde takip ediyor. İnşallah kısa sürede çözülmesini ümit ediyoruz.”

"İSTİHDAM KONUSUNA EĞİLECEĞİZ"

Öte yandan sanayicinin eleman sıkıntısının bu yılda devam ettiğini söyleyen Büyüksimitci, gençleri sanayiden ziyade hizmet sektörü ile resmi kurumları tercih ettiklerini belirterek, konuyla ilgili geniş kapsamlı araştırma yapacaklarını ifade etti.

"İHRACAT RAKAMLARINDA GEÇEN YILI YAKALADIK"

Son olarak ihracat rakamları hakkında da bilgiler veren Büyüksimitci, “TÜİK verilerine göre Kayseri olarak ekim ayında Türkiye ortalamasının yaklaşık üç katı bir büyüme yakaladık. Ocak-Ekim verilerine baktığımızda Kayseri olarak iller arası sıralamada tekrardan 10. sıraya çıktık. Buna göre ihracat rakamlarında geçen yılı yakaladık. Öncelikli hedefimiz bu sırayı korumak, daha sonrada üst sıralara çıkmak olacaktır.” ifadelerini kullandı.

>>Kurumsal Haber