KAYSERİSPOR NASIL LİGDE KALIR ?

Kayserispor'un ligde kalması için, son hafta evinde konuk edeceği Fenerbahçe karşısından 1 puanla ayrılması yetecek. Diğer yandan Gençlerbirliği de Trabzonspor karşısında puan kaybederse, Kayserispor kaybetse bile ligde kalacak. Ayrıca Kayserispor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin ligi 41 puanda bitirmesi halinde üçlü averaj devreye girecek. Bu durumda Kayserispor küme düşecek. Gençler ligde kalacak.

KAYSERİSPOR NASIL LİGDE KALIR ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süper Lig'de son haftaları adeta heyecan fırtınası şeklinde geçiyor. Son hafta öncesi şampiyonluk yarışının yanı sıra küme düşme hattında da dananın kuyruğu kopmuş değil. Denizlispor'un ardından Erzurumspor ile Ankaragücü de lige veda ederken, düşecek son takım ligin son maçında belli olacak.

Kayserispor takımı bu sezon futbol olarak beklentilerin çok altında kalmasına rağmen ligde kalma yolunda son haftaya yine de avantajlı şekilde giriyor. 41. hafta sonunda 41 puanla 17. sırada yer alan ve düşme hattının hemen üzerinde bulunan Kayserispor, son maçında Cumartesi günü 20:30'da Kadir Has Stadı'nda Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Kayserispor'un ligde kalması için bu maçtan alacağı 1 puan yeterli olacak. 

Diğer yandan ligde kalma mücadelesini devam ettiren Gençlerbirliği de son maçında Trabzonspor ile karşılacak. Gençlerbirliği bu maçta puan kaybı yaşaması halinde Kayserispor, yenilse dahi ligde kalacak.

Kayserispor, Cumartesi günü kader sınavına çıkacak. Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansının matematiksel olarak devam etmesine rağmen işi bir hayli zor. Ligde kalmak isteyen Kayserispor, bu zorlu 90 dakikadan 1 puan çıkarmak zorunda.

 

3'LÜ AVERAJ SİSTEMİ...

Ligin son haftasına girilirken, Kayserispor avantajlı gözükse de son haftada korkutucu bir tablo ile karşılaşabilir. Sarı-kırmızılı ekip, rakipleriyle 3'lü averaja kalması durumunda ligden düşecek.

 

Peki nedir bu üçlü averaj?

 

Gençlerbirliği son hafta deplasmanda Trabzonspor'u yener, Ankaragücü de Alanyaspor'u yenerse puanlarını 41'e çıkaracak. Hes Kablo Kayserispor'un da son maçında Fenerbahçe'ye yenilmesi durumunda puanlar eşitlenecek.

Gençlerbirliği, ikili averajda Hes Kablo Kayserispor'a karşı üstün durumda. Rakibini Ankara'da 3-2 mağlup eden Gençlerbirliği, Kayseri'de oynanan maçtan ise 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Son hafta Kayserispor yenilir, Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü kazanırsa üçlü averaj devreye girecek. Kayserispor, Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün kendi aralarında oynadıkları maçlar dikkate aldığında üç takımın 5 puanı buluyor, averajda da eşitlik söz konusu.

Bu durumda 3 takım arasındaki maçlarda 7 golle en çok golü atan Gençlerbirliği, kümede kalacak.

 

Üçlü averajda takımların kendi aralarında oynadıkları maçlarda puan ve gol averajları;

Gençlerbirliği        5 puan    attığı gol:7  yediği:7 (gol fazlasıyla ligde kalıyor)

Kayserispor          5 puan    attığı gol:5  yediği:5

Ankaragücü          5 puan    attığı gol:3  yediği:3

>Muhammed Kösedağ