'Kayserispor için teşekkür afişleri siyasi rant göstergesi'

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Teşkilatı Başkanı Sinan Aktaş, geçen hafta Kayseri kalesi ve çevresine asılan, Kayserispor için teşekkür afişlerini, siyasi rant olarak değerlendirdi.

 'Kayserispor için teşekkür afişleri siyasi rant göstergesi'

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Aktaş, teşekkür afişlerinin, iktidar partisinin rant elde etme  kaygısının göstergesi olduğunu savundu. Aktaş,   “AK Partililer her türlü gelişmeden algı yönetimi ile kendilerine siyasi bir rant çıkarmak için çaba sarf ediyorlar. Burada da ortada bir başarı olmamasına rağmen hatta ve hatta kendi iç ve kısır çekişmelerinden dolayı takımın küme düşmesine sebep olmalarına rağmen böyle bir durumu sanki bir başarı varmış gibi afişlerle süsleyerek sunmaya çalışmaları gerçekten hem hayret edilecek hem de şaşılacak bir durum.” dedi.

“TEŞEKKÜR NEDEN DOĞRUDAN SAYIN CUMHURBAŞKANI’NA EDİLİYOR?”

Kayserispor’un başarısının asıl nedeninin Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı’nın gayretlerinden kaynaklandığını kaydeden Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Alınan bu karar elbette ki bizleri çok memnun etmiştir. Takımımızın kümede kalması ve önümüzdeki yıl süper ligde mücadele edecek olması bizi ziyadesiyle sevindirmiştir. Diğer taraftan Kulüp Başkanımız Berna Gözbaşı Hanımefendinin gayret ve mücadelesi takdire şayandır. Kendisini tebrik ediyor. Önümüzdeki yıl yine kulüp başkanı olarak takımın başında olmasını arzu ediyoruz. Ancak surlara ve meydana asılan afişlere baktığımızda diyoruz ki Kayserispor şampiyon oldu da bizim mi haberimiz yok acaba? Ortada bir başarı varda biz mi çözemedik durumu? Bu neyin teşekkürü? Kararı alan TFF ve Kulüpler birliği değil mi? Teşekkür edilecekse Kayserispor’un bir başkanı var, o da Sayın Berna Gözbaşı Hanımefendi. Yoksa özerk bir kurum olduğunu bildiğimiz TFF’na ve Kulüpler Birliğine Sayın Cumhurbaşkanı küme düşen takımların kümede kalmaları için talimat mı verdiler? Eğer böyle ise durum çok daha vahim. Çünkü böyle bir durum farklı kurumlara da demek ki müdahale ederek talimat verilerek bir takım kararlar aldırılıyor demektir ki, bu durum devlet yönetiminde ne adalete ne de hukuka uygundur. Doğruda bir şey değildir. Ancak sayın vekillerin ve belediye başkanlarının doğrudan Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür etmeleri böyle bir algı oluşturuyor.”