Kayseri'nin önde gelen isimlerinden Kadir Gecesi ve 19 Mayıs mesajları

Kayseri'nin önde gelen isimleri yarınki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Kadir Gecesi için mesaj yayımladı.

Kayseri'nin önde gelen isimlerinden Kadir Gecesi ve 19 Mayıs mesajları


-Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak başta gençler olmak üzere tüm milletimizin bayramını kutladı. Başkan Memduh Büyükkılıç, gençliğimizin Türkiye’nin en önemli güç kaynaklarından olduğunu dile getirdi.

Büyükkılıç, 19 Mayıs Salı akşamı Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajda, bu gecenin insanlığa hayırlar getirmesini diledi. Başkan Büyükkılıç, insan için ömre bedel olan bu gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

-Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Mustafa Çalış, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kadir Gecesi’nin önemine de dikkat çeken Rektör Çalış, mesajında şunları kaydetti:

“On bir ayın sultanı Ramazan ayının son haftası olarak idrak ettiğimiz Kadir gecesi, Ramazan Bayramı’nın da müjdecisidir. Cenab-ı Allah tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) Kuran-ı Kerim’in vahyedilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olan bu gece gönüllerin huzur bulduğu, günahların bağışlandığı en önemli bir gecedir."

 

-MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da "Bugün, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Yüce Türk Milleti'nin bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yakarak Samsun’a ayak basmasının 101. yılını kutluyoruz." diye 19 Mayıs'ı kutlayan bir mesaj yayımladı.


-Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Kurtuluş Karamustafa, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle de bir mesaj yayımladı.

Karamustafa, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi’nin İslâm Dünyası için önemli bir değer gecesi olduğuna dikkat çekti.

 

-Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Bin aydan daha hayırlı gece’ olarak nitelendirilen Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

-Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 19 Mayıs 1919'da başlayan topyekûn bir direniş ve bağımsızlık mücadelesi sonunda kurulduğunu belirtti.İl Başkanı Serkan Tok, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı. MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok mesajında, tüm Kayserililerin ve Müslüman aleminin Kadir Gecesi’ni kutladı.

 

-CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. "Türk Milleti’nin şan ve şerefle dolu tarihinin yeni bir başlangıcıdır 19 Mayıs 1919" dedi.