Kayserili yazar Yarbasan, 100 soruda Atatürk'ü anlattı

Kayserili yazar Turgay Yarbasan büyük bir başarıya imza attı. Yıllarca Kayseri'de izcilik çalışmaları ile adından söz ettiren Turgay Yarbasan İzmir'e yerleşmişti. 

Kayserili yazar Yarbasan, 100 soruda Atatürk'ü anlattı

İzcilik faaliyetlerini de İzmir’de devam ettiren Kayserili yazar burada Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili araştırmalara başladı. 

Turgay Yarbasan başlattığı araştırmalar çerçevesinde çeşitli arşivlerde bildiği belgelerle Atatürk hakkında gerçek bilgileri derleyerek bir kitap yazdı. “100 Sruda Mustafa Kemal Atatürk” kitabını tamamlayan Kayserili yazar Turgay Yarbasan bu kitabı ile önemli bir ödülünde sahibi oldu.

Bu kitabın yanısıra altı izcilik dalında altı kitap yazan Kayserili yazar Yarbasan 2005 yılında onur ödülüne layık görüldü. Ankara Hilton Otel’de düzenlenen törende “100 Soruda Mustafa Kemal Atatürk” adlı kitabı ile onur ödülü aldığını ve bundan da büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Kayseri’deki izcilik ve futbolculuk yaşantısının ardından İzmir’de de bu faaliyetlerini sürdüren Yarbasan uluslararası alanda eğitimci olarak ülkemizi başarı ile temsil etti. Yarbasan, İzcilik Federasyonu’nda eğitimci lideri olarak görevine devam ederken, izcilik dalında çeşitli kurslara katılarak uluslararası lider eğitimcisi sertifikasına sahip. 

Ülkemizi  yurt dışında defalarca başarıyla temsil eden Turgay Yarbasan, izcilik alanında yazdığı altı kitapla bu spora önemli katkılarda bulundu. Kurumsal Haber