Kayserili kardeşler devlet desteğiyle elma bahçesi kurdu

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde, 'Genç Çiftçi Projesi'yle devletten 30 bin lira hibe desteği alan ve kendilerine ait tarlaya 3 bin elma fidanı diken kardeşler, bu yıl 100 ton hasat bekliyor.

Kayserili kardeşler devlet desteğiyle elma bahçesi kurdu

Ekinli Mahallesi'nde ikamet eden Durmuş Yağmur, 2016 yılında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal kalkınma ve gençlere istihdam sağlanması amacıyla hayata geçirilen Genç Çiftçi Projesi'ne başvurdu.

Proje kapsamında 30 bin lira hibe alan Yağmur, kendilerine ait 20 dönüm araziye kardeşi Ünal ile yaklaşık 70 bin lira daha masraf yaparak 3 bin elma fidanı dikti. Geçen yıl 80 ton elma hasat eden kardeşler, bu yıl 100 ton rekolte bekliyor.

Kardeşlerden Durmuş Yağmur, asıl mesleğinin boyacılık olduğunu ve daha önce çeşitli şehirlere giderek çalıştığını söyledi. Verimden memnun olduklarını aktaran Yağmur, şunları kaydetti: "Buralarda genelde kuru tarım olduğu için, az tarla ile çok gelir getirecek bir iş gerekiyor. Onu da en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Elmayı şu anda perakende olarak sattık ama ileride kalitesine göre toptan da satabileceğiz. Herkese tavsiye ederim. Çünkü, 'bizim bölgede bu olmaz, bizim işimiz değil' gibi bir algı var. Aslında öyle değil. Az yerle çok kazanç sağlayabiliyoruz." > AA