Kayserili girişimciden yeni gıda takviyesi

Kayserili girişimci Şükrü Sefa Açıkgöz, geleneksel bir karışımı geliştirerek multimineral içerikli yeni bir gıda takviyesi üretti. Tarım Bakanlığı'ndan izin alan ürün, 'tesir' adı altında tüketiciye sunuldu.

Kayserili girişimciden yeni gıda takviyesi

Galip Sefa İlaç San. ve Tic. A.Ş. bünyesinde üretim yaptıklarını kaydeden Şükrü Sefa Açıkgöz, solüsyon biçiminde ürettikleri ürünle ilgili, “Bir kısmı elektrolit mineraller olmak üzere çok sayıda minerali bir araya getirerek hazırladığımız solüsyonumuzu biyomanyetik olarak ifade ediyoruz.” dedi.

ANTİMİKROBİYAL, ANTİVİRAL VE ANTİFUNGAL ETKİSİ VAR

Ürünün, antimikrobiyal, antiviral ve antifungal etkisi olduğunu belirten Açıkgöz, "Solüsyonumuzu yetkili laboratuvarı bulunan üniversitelerin fakültelerinde ve ilaç araştırma merkezlerinde analiz ettirdik, Antimikrobiyal, antiviral ve antifungal etkisi bilimsel olarak da tespit edildi. Bunun yanısıra sığır koronavirüsü olarak bilinen Bovine Coronavirüs üzerinde etkili olduğu da hücre kültürü üzerinde yapılan deneylerde bilimsel olarak tespit edildi. Sars koronavirüs üzerindeki etkisinin tespiti için çalışmalarımız devam ediyor. Analiz sonuçlarıyla ilgili bilgileri ve solüsyonumuzun içeriğini www.tesir.com.tr internet adresimizden bulabilirler.” diye konuştu.

AR-GE ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Amaçlarının insanlara faydalı olmak olduğunu dile getiren Açıkgöz, Erciyes Teknopark'ta yapılacak olan ar-ge çalışmaları ile ürünü geliştireceklerini sözlerine ekledi.

İHA