Kayserili 100 mobilyacı İMOB'da

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, 16. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarına (İMOB) katılan 100'ün üzerinde Kayserili üyeyi standlarında teker teker ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kayserili 100 mobilyacı İMOB'da

İstanbul CNR Fuar merkezinde 21-26 Ocak tarihleri arasında düzenlenen fuar ziyareti hakkında bilgi veren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, fuara Kayseri’den 100’ün üzerinde firma katıldığını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Büyüksimitci, “Ziyaret ettiğimiz sanayicilerimizin birçoğu fuarın önceki yıllara göre daha hareketli ve bereketli olduğunusöylediler. Genel manada üyelerimizin fuardan memnun olduğunu gördük. Buda bizi mutlu etti. Mobilyada KDV oranlarının da düşmesi ile bu fuar mobilya üreten sanayicilerimize ciddi bir moral ve destek oldu. Bizde KAYSO olarak her zaman mobilya üreticilerimizin yanında olduk. Meslek komitelerimizde olsun, diğer faaliyetlerimizde olsun sektörün sorunları ile yakından ilgilendik. Bu sektörün daha da gelişmesi adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kayseri’nin dünya çapında markalara sahip olduğunu kaydeden Başkan Büyüksimitci, “Türkiye’de ki ilk 10 mobilya markasından 7-8 tanesi Kayseri’de. Bunlardan birçoğu aynı zamanda dünya çapında markalarımız. Gerek istihdam gerekse ihracat verileri bu bilgileri doğrular niteliktedir. Şehrimizde irili ufaklı 3 bin 500 civarında mobilya üreten firmamız var. Bunlardan yaklaşık 400 tanesi fabrikasyon seri üretim yapan ve ihracata yönelik çalışan firmalarımız. Türkiye’nin mobilya ihracatının yaklaşık 5’te birini, üretimin ise 3’te birini tek başına Kayseri karşılamaktadı.” ifadelerini kullandı.