Kayseri'den Eğitime Yeni Bakış Açısı

Anaokulundan Üniversite hazırlık düzeyine kadar tüm kademelerde eğitim veren İstem Eğitim Kurumları eğitim sürecini, ''İSTEM ANNE BABA OKULU'' ile desteklemeye devam ediyor.

Kayseri'den Eğitime Yeni Bakış Açısı

İstem Koleji yetkilileri Anne Baba Okulu ile İstem Koleji olarak okulda öğrencilerin, evde ailelerin yanında olduklarını belirtti. Anne Baba Okulu kapsamında anaokulundan lise sona kadar İstem’li ailelerin, çocuk yetiştirme konusundaki ihtiyaçlarına ( Aile içi İletişim, Sınav başarısı, Ergenlik süreci, Oyun ile davranış kazandırma v.s…)yönelik farkındalık ve destek faaliyetlerinin yapılacağı söylendi.

Anne Baba Okulunda, Okul ve aile iş birliği ile ailelerin çocuk yetiştirmede profesyonellikleri artırılıp yüklerinin azaltılması hedeflendiği belirtildi. Anne Baba Okulu takviminde Danismanim.Org un klinik psikolog desteği ile aralarında Klinik Psikolog İzzer ÖZER’inde bulunduğu çeşitli alanının uzmanı konuşmacılar eşliğinde seminerler, rehberlik bölümünün farkındalık videoları, bültenler, kitap önerileri ve değerlendirme çalışmaları, bireysel aile görüşmeleri gibi çalışmalar yer alacağı söylendi. Yapılacak çalışmalar ile eğitimin başladığı ailede, farkındalık oluşturup iş birliği yaparak bir ayağı 21.Yüzyıl yeniliklerinde bir ayağı toplumsal, tarihsel, milli ve ailevi değerlerine bağlı bir gençlik hedeflendiği belirtildi.

İstem Koleji yetkilileri, İstem Koleji olarak eğitimin sadece dört duvar arasında olmadığının bilincinde olduklarını bu yüzden ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

>>Haber Merkezi