Kayseri'de vaka sayıları arttı

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilde vaka sayılarında artış yaşandığına dikkat çeken Vali Şehmus Günaydın, aşı çağrısında bulundu. Günaydın, 'Kayseri'mizde aşı sırası gelmiş olan 1 milyon 103 bin vatandaşımızdan sadece 658 bini birinci doz aşısını olmuş. Bu çok düşük bir oran.' dedi.

Kayseri'de vaka sayıları arttı

"TEK BİR VAKA KALINCAYA KADAR UYARILARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Vali Şehmus Günaydın, kentteki vaka sayılarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Türkiye 'nin genelinde olduğu gibi, Kayseri 'de kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte vaka sayılarında artış yaşandığına dikkat çeken Günaydın, "Çok denetimler yaptık. Vatandaşlarımızı ve esnafımızı ziyaret ettik. Her zaman dedik ki; sonuna kadar tedbirlerden uzaklaşmamız ve tedbirlere uymamız; tek bir vaka kalıncaya kadar da aynı kararlılık ile çaba ve gayret göstermemiz gerekiyor. Aynı uyarılara devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"AŞI VATANDAŞLIK GÖREVİDİR"

Pandemiden tek çıkış yolunun aşı olduğunun altını çizen Günaydın, Kayseri 'de aşılama oranlarının yetersiz olduğunu ifade etti. Sırası gelen vatandaşlara bir an önce aşılarını olma önerisinde bulunan Günaydın, "Zaman zaman günde 30 bin aşı yaptığımız oluyor. Fakat bizim istikrarlı bir şekilde aşılama oranımızı yukarı çıkartmamız gerekiyor. Bunun içinde özellikle sırası gelen vatandaşlarımızdan biran önce aşı olmalarını bekliyoruz. Aşı zorunlu değil ama vatandaşlık görevidir, bir zorunluluktur. Bu anlayış ile olaya bakmamız lazım. Çünkü şu anda pandemi ile mücadelemizde elimizde tek bir silah var, o da aşı. Bilim insanlarımız bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir endişeye kapılmamalarını ifade ediyor. Bizler de çağrıda bulunuyoruz. Lütfen Kayseri’mizde aşı sırası gelmiş olan vatandaşlarımız biran önce aşılarını yaptırsınlar." diye konuştu.

"HER TÜRLÜ ALT YAPIMIZ VAR"

İlde alt yapı itibariyle aşılamaya dair her türlü imkanın olduğunu vurgulayan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"24 saat aşılama yapacak kapasitede mobil ekibimiz var. Örneğin Kocasinan ilçesinde bulunan muhtarlarımızla toplantı yaptığımızda oradan gelen talepleri değerlendirdik ve mahallelere mobil ekipler yönlendirdik. Ancak bu imkanlara rağmen yine de ilimizde aşılama oranları beklediğimiz seviyede değil.. Bu 1 milyon 103 bin vatandaşımızdan sadece 658 bini birinci doz aşısını olmuş. Bu çok düşük bir oran. Bizim bunu süratle yukarılara taşımamız lazım. İkinci dozu yaptıran vatandaşlarımızın sayısı 287 bin ve 63 bin vatandaşımızda üçüncü doz aşılarını olmuş. Toplamda 1 milyon 100 bine yakın aşı yapmışız. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Şu anda aşımız mevcut ama vatandaşımızın da hızlı bir şekilde bize destek ve katkı vermesi gerekiyor.”

AŞIYA RAĞMEN TEDBİRLERE DEVAM

Aşı olunmasına rağmen, maske, mesafe, temizlik ve kapalı ortamlarda bulunmamaya gayret edilmesi gerektiğinin altını çizen Günaydın, "Bunları yaptığımız zaman, aşı sıramız geldiğinde aşımızı olduğumuz zaman biz bu mücadeleden hızlı bir şekilde galip ayrılırız, kısa sürede sonuç alırız. Aksi taktirde kısır döngü gibi bir döngü oluşacak. Bu kısır döngüde de tedbirleri artırdığımız zaman vaka sayıları düşecek. Gevşettiğimiz zamanda artacak. O yüzden bizim her zaman sonuç alıncaya kadar maske, mesafe ve temizlik kuralına titizlik ile riayet etmemiz çok büyük önem arz ediyor.” dedi.

"TEDBİR ALINIRSA KISITLAMAYA İHTİYAÇ OLMAZ"

Vali Günaydın, artan vaka sayılarından dolayı kısıtlama olup olmayacağına dair ise, “Vaka sayılarında çok ciddi rakamlar meydana geldiği zaman bilim kurulu toplanıyor, bu konuda kararlarını veriyor. Tedbirlerin sıkılaştırılması gerektiği zaman gerekli açıklamalar yapılıyor ama şu anda zamanımız varken biz tedbirlerimizi üst seviyede alırsak, kısıtlamaya ihtiyaç olma diye düşünüyorum. Kayseri açısından değerlendirme yaptığımızda özellikle ilk zamanlarda maske konusunda çok büyük hassasiyet gösteriyorduk. Fakat son 2 gündür ben çıkıp dolaşıyorum. Maske konusunda ki hassasiyetimizi kaybettiğimizi gördüm. Tekrardan o hassasiyetimizi kazanmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

>>İHA