Kayseri'de uyuşturucu sanıklarına hapis cezası

KAYSERİ'de uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 1'i tutuklu 2 sanığa, 3 yıl ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kayseri'de uyuşturucu sanıklarına hapis cezası

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl 4 Kasım'da ihbar üzerine merkez Melikgazi ilçesindeki baraka bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda, Kemal O. (39), ve İsmail K. (37) gözaltına alındı. Şüphelilerden Kemal O.'nun üzerinde 58 extacy hap ve 0.17 gram metamfetamin, İsmail K.'nın üzerinde ise 0.45 gram metamfetamin ele geçirildi. Kemal O. tutuklanarak cezaevine konulurken, İsmail K. ise salıverildi. Şüpheli iki kişi hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan dava açıldı.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Kemal O. ile tutuksuz sanık İsmail K. hazır bulundu. Sanık Kemal O., "Böyle bir olayın içinde olduğum için çok pişmanım" dedi. İsmail K. ise üzerine atılan suçlamaları reddederek beraatini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kemal O.'yu, 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 5 yıl hapis ve 10 bin TL para cezasına çarptırarak, tahliyesine hükmetti. Heyet, tutuksuz sanığın eylemini ise 'uyuşturucu kullanmak' olarak değerlendirerek, 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay süreci dikkate alınarak, tutuksuzluk halinin devamı kararlaştırıldı.