Kayseri'de Ufuk Turu Toplantıları 'Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı' başlığıyla başladı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından bu sene 16'ncısı düzenlenen Ufuk Turu Toplantısı, 'Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı' teması ile Kayseri'de geniş katılım ile başladı.

Kayseri'de Ufuk Turu Toplantıları 'Sosyal Sorumluluk ve İş Ahlakı' başlığıyla başladı

Konuya ilişkin Kur’an’daki Enfal ve Tevbe Sureleri gibi içerisinde bazı ayetlerin ve meallerinin okunması ile dua edilerek başlanan toplantıya Konya AK Parti Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Ahmet Sorgun,  Konya Valisi Cüneyid Orhan Toprak, Kayseri Vali Vekili Nail Anlar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adına Mücahit Sandıkçı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı adına Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu,  Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven,  Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platform Başkanı Muhsin Görgülügil, Kayseri Gönüllü Sivil Toplum Platformu Başkanı Ahmet Taş, Yemenli müsteşar Muhammed Sulugi, akademisyenler, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Toplantını açılış konuşmasında ilk sözü alan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platform Başkanı Muhsin Görgülügil, bugüne kadar 300 hoca ile ve toplumu ilgilendiren bir çok konu ile farklı yerlerde 16 toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler paylaştı. Görgülügil; “Ufuk Turu toplantıları ile ülke genelinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirmiş, birbirimize uyarma sorumluluklarımızı hatırlatma ve kardeşliğimizi pekiştirme gibi önemli görevler icra ettiğimizi düşünüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi toplantılar bu yıl da olduğu gibi bu yıl da Türkiyemizin ve İslam Dünyası’nın problemleri ve Müslümanları ilgilendiren konular ele alınacaktır" ifadelerine yer verdi.
Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş ise Ufuk Turu toplantılarının 14’üne katıldığını ve toplantıların kardeşliğe, eğitime, kültür-medeniyete, dış politikaya büyük katkılar sunduğuna inandığını belirterek toplantıya katılım gösteren AK Parti milletvekillerinden de adalet konusunda ricada bulundu. Kendisini Mazlumder yöneticisi olduğunu hatırlatan Taş, milletvekillerinden 28 Şubat mahkumlarının yeniden yargılanması, Sivas olaylarından dolayı hapse giren ve yaşları 75-80 olan 26 mahkumun yeniden yargılanması konusunda çalışma başlatılmasını ve erken evlilik ile ömür boyu nafaka konularında da yeniden düzenleme yapılması talebinde bulundu. 
Toplantıya söz alan Eğitim Bir Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi de konuşmasında dünyada hiçbir sorunun Allah’ın verdiği nimetlerin azlığından kaynaklanmadığını, adaletsiz ve ahlaksız bir şekilde paylaşım yapılmasından yaşandığını ifade ederek istişareye; “adil paylaşıma, fikir ve tecrübeye ihtiyacımız var” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı adına söz alan Mücahit Sandıkçı ise, Sultan Veled’in Kayseri’nin hayır konusunda eşi bulunmayan bir il olduğunu ifade ederek Kayseri için duasından bahsederek, kadim geçmişe sahip Konya ve Kayseri’nin bu türden toplantılara katılmasının anlamının ve öneminin büyük olduğunu sözlerine ekledi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Bekir Yıldız ise yaptığı konuşmada, ahlakın kaynağının inanç olduğunu ifade ederek sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük esasına göre hareket ettiğini belirtti. Yıldız, konuya ilişkin Kayseri’deki Himmetdede’nin hikayesini paylaştı.
Yemenli müsteşar Muhammed Sulugi ise tercüman eşliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarihten bugüne her zaman Yemen’in yanında olduğunu ifade ederek, Yemen’in tarihinde en kötü günlerini yaşadığını belirtti. 
Toplantıda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir de bu toplantının yenilenmeye, yeniden bilenmeye, cömert olmaya katkısı olacağını düşünerek, ; “Toplantıların sadece ve sadece tazelenmeye, yenilenmeye vesile olmasına inanıyorum. Başka hiçbir şey yapmaya gerek bile yok. Birbirimizi görmek, birbirimizden esinlenmek, yenilenmek ve istikbale bu doğrultuda yürümek" ifadelerinde bulundu.
Konya AK Parti Milletvekili Ahmet Sorgun ise, ahlakın her alanda yer alan bir olgu olduğunu belirterek iş ahlakı üzerinde durdu. Sorgun, gazetelerde sürekli eleman ilanları yayınlandığını belirterek, iş arayanların ise iş beğenmediklerini, bu noktada iş ahlakı konusunda daha duyarlı olunması gerektiğine işaret etti.
Kayseri Vali Yardımcısı Nail Anlar ise Konya ve Kayseri gibi tarihi çok eskilere dayanan illerde yapılan bu toplantının hayırlı olmasını diledi.
 Konya Valisi Cüneyid Orhan Toprak ise kendisinin doğma büyüme Kayserili olduğunu ve Kayseri’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek Konya ile Kayseri’nin hayırseverleri ile öne çıkan, vakıfçılığı ile bilinen memleketler olduğunu kaydetti.  
Toplantıdaki açılış konuşmaları sonrasında konuşmacılara plaket takdiminde bulunuldu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ