'Kayseri'de tablo çok daha endişe verici'

Haber: Şeref KAHRAMAN - Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık, İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Arık, 'İçim acıyarak söylüyorum ki, Kayseri'de tablo çok daha endişe verici, çok daha ürkütücü' dedi.

'Kayseri'de tablo çok daha endişe verici'

CHP İl Başkanlığı’nda covid 19 ile ilgili basın açıklaması yapan CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık, şöyle konuştu: “İçim acıyarak söylüyorum ki, Kayseri’de tablo çok daha endişe verici, çok daha ürkütücü…  Sayın Bakanın da açıkladığı gibi salgının en çok arttığı illerin başında Kayseri geliyor. Neredeyse gittiğimiz her binada bir veya birkaç daire karantina altında. Her gün onlarca kişiden bir yakınının covid olduğu ve yoğun bakımda yer bulamadığı için “Yardımcı olur musunuz?” diye telefonlar alıyorum. Vakaların çok artması nedeniyle pozitif olan birçok vatandaşımız, hastanede tedavi altına alınması gerekirken, evlerine gönderiliyor. Çünkü hastanelerde yoğunluk çok fazla. Birileri inkar etse de, artık sağlık sistemimiz tıkanma noktasına gelmiş durumda.”

Arık, Kayseri’nin seçilmiş milletvekili olduğunu söyleyerek, “Pazartesi İl Sağlık Müdüründen randevu talep ettik. Daha talebimize olumlu bir cevap gelmedi. Ama aynı müdür AKP’nin il başkanına koşa koşa gidip, önünü ilikleyip brifing veriyor. Şehir Hastanesinin Sayın başhekimi ile görüştük. “Günlük kaç vakanız var, durumunuz denir. Biz size nasıl katkı sunarız” dedik. Ben devlet memuruyum, bilgi veremem diyor. Bilgi vereceği kişi bu ilin seçilmiş doktor milletvekili. Kayseri’de yapılması gereken ivedilikle sıkı tedbirlerin alınmasıdır. En az 14 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir” diye konuştu.