'Kayseri'de oyumuz az, kabahat bizde'

Muhtarlarla toplantı yapmak için Kayseri'ye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kayseri'de oyumuz az bunu biliyorum ama kabahat Kayserili de değili kabahat bizde ben onu da söyleyeyim.' dedi.

'Kayseri'de oyumuz az, kabahat bizde'

Kayseri'de bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Ümit Özer, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Er, Kayseri Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği Başkanı Ali Burul, muhtarlar ve partililer katıldı.

300 CİVARINDA MUHTAR KATILDI

Muhtarlar Toplantısına Kayseri'deki 714 muhtardan yaklaşık 300'ü katıldı. Katılımın yoğun olduğu ilçeler Pınarbaşı, Yeşilhisar ve Develi olarak gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ümit Özer yaptı, muhtarların demokrasiler için vazgeçilmez olduğunun altını çizdi.

"BENİM KADAR SİZİN DE SORUMLULUĞUNUZ VAR"

Muhtarların bölgelerdeki kanaat önderleri olarak, önemli bir sorumluluk taşıdığını ve demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Muhtarlarımızın hepsi bulunduğu bölgede kanaat önderi. Bu insana sorumluluk yükler. Milletvekili, belediye başkanı, belediye meclisi üyesi seçildiğiniz andan itibaren bir sorumluluğunuz var. Memleket bu haldeyken ben sorumluluğumun gereğini dürüst bir insan olarak yerine getirmek için çalışıyorum. Sizler de yerine getirmek zorundasınız, sizin de sorumluluğunuz var." diye konuştu.

"KABAHAT DE, KUSUR DA BİZ DE"

Kayseri'de CHP'nin oy oranlarının azlığını değerlendiren Kılıçdaroğlu, bu durumun nedenini çalışmalarındaki yetersizliklerine bağladı. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayseri'de oyumuz az bunu biliyorum ama kabahat Kayserili de değil kabahat bizde ben onu da söyleyeyim. Ankara'da oturup konuşacaksın; 'Ey vatandaş bana oy ver.' Niye gidip çayını, kahvesini içmiyorsun, niye gidip derdini dinlemiyorsun, niye gidip çözümlerini anlatmıyorsun? Kabahat kimde, kabahat bizde. Ben Kayserilide kabahat var demem. Kusur kimde, kusur bizde. Dinleyeceksin, sorununu dinleyeceksin. Oturacağız, konuşacağız, anlatacağız. Eksiğiniz var... Olabilir, eksiği vatandaş bize söyler zaten, biz de öğrenir, düzeltiriz. Aynı hatayı yapmamaya çalışırız. Bu bizim açımızdan çok önemli."

Açılış konuşmalarının ardından toplantıya katılan muhtarlar söz alarak sorunlarını dile getirdi.

"BUGÜNE KADAR CHP'YE OY VERMEDİM"

Toplantıya Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Yakup Er'in konuşmaları damga vurdu. Bugüne kadar CHP'ye oy vermediğini belirten Er, bunun nedenini partililerin Türk milletinin hassasiyetlerine davranmayan tutum ve görüşlerine bağladı. Bu bağlamda Sezgin Tanrıkulu'nun, 2015'te öldürülen Tahir Elçi'nin cenazesine katılmasını eleştiren Er, "CHP'li değilim, bugüne kadar da hiç oy vermedim. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partiye oy vermek isterim ama İl Başkanı Ümit Hanım ve Milletvekili Çetin Arık Bey'in Kayseri'de gösterdiği çalışmayı tüm illerde sergilemenizi istiyoruz. Sizlerin yapması gereken tüm illerdeki örgütlerinizin Kayseri'deki örgütünüz gibi çalışması. Vekilimizi sürekli sahada görüyoruz, açık ve net söylüyorum ki şehir cenazelerimiz de, acı günlerimiz de bizi yalnız bırakmıyor. Bu tür acıların kimliği olmaz biliyorsunuz. Bu hassasiyetimize Kayseri örgütü kadar diğer il örgütlerinin de saygı göstermesini arzu ediyoruz. Teşkilatınızda görev yapan bazı milletvekillerini eleştirmek istiyorum. Sezgin Tanrıkulu'nun PKK cenazesine gitmesi bizleri derinden yaralamıştır. Bu konu hakkında eminim ki partinizin disiplin kurulu vardır, konunun burada ele alınması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

"AL İMAHİR BEY'İN KONUŞMASI TALİHSİZDİR"

Ayrıca CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın 'ordu'ya dönük sözlerini de eleştiren Er, "Son zamanda vuku bulan, Mersin Milletvekilimizin maksadını aşan konuşması bizleri gerçekten yürekten üzmüştür. Sizlerden kesinlikle bunu bekliyoruz. Ülkemizin gerek içeride, gerekse dışarıda sıkıntılar yaşadığı bu günlerde, birliğimizi bozucu bu konuşmalardan uzak kalmamız gerektiğini düşünüyorum. Ali Mahir Bey'in son konuşmasını gerçekten talihsiz buluyorum ve gerçekten eleştiriyorum. Sizlerin de gereğini yapacağına hiç şüphem yok. CHP il teşkilatı ve değerli vekilimize teşekkür ediyorum. Milli değerlerimiz konusunda hepimizin, Kürdüyle, Çerkesiyle, tüm etnik gruplarıyla, çok hassasiyet gösterdiğini bildiğim için insanların konuşmasına biraz dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Memleketimizin sorunlarını kendi içimizde istişare edelim, dünya siyasetine bunları koz olarak vermeyelim." ifadelerini kullandı.

"SOSYAL MEDYADA FOTOŞOP YAPILDI"

Kılıçdaroğlu ise Yakup Er'e Sezgin Tanrıkulu ile ilgili şu şekilde yanıt verdi: "Türkiye Cumhuriyeti devletinde ve yüreğinde insan sevgisi olan dünyanın bütün milletlerinde terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin terörün gerekçesi olmaz. Düşüncelerimiz, kimliklerimiz, inançlarımız, yaşam tarzlarımız farklı olabilir ama hepimizin temel bir görevi vardır o da teröre karşı durmaktır. Sezgin Tanrıkulu'nun  katıldığı o cenaze töreni Tahir Elçi'nin cenazesi törenidir. Tahir Elçi, o kadim şehir yani Diyarbakır'da 'terör istemiyoruz' diye bir basın toplantısı  yapıyor ve öldürülüyor. O cenaze törenine bütün siyasi partilerden katılım vardı. Sadece sosyal medyada fotoşop yapılıyor, tabutun başına bir terör örgütünün bayrağı konuluyor. Bakın bu Meclis'te söylendi, bu konuda faili aramak için davalar açıldı. Halbuki Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'da Baro Başkanlığı yaparken, terör örgütüne karşı en net açıklamaları yapan biriydi. Şunu kabul ederim, hiçbir teröristin cenaze törenine asla ve asla hiçbir siyasi partinin yöneticisinin, milletvekilinin, il başkanının, ilçe başkanının katılmasını doğru bulmayız."

Selma Kara