Kayseri'de Okulların Büyük Bölümü Tam Gün Öğretimde

Kayseri'de eğitim-öğretim yapan okulların büyük kısmının tam gün öğretime geçtiği öğrenildi.

Kayseri'de Okulların Büyük Bölümü Tam Gün Öğretimde

Konuyla ilgili edilen bilgilerde, Kayseri’deki eğitim-öğretim faaliyeti sürdüren okulların bir çoğunun tam gün öğretime geçtiği kaydedilirken, bunların ağırlıklı kısmının ilkokul ve ortaokul, geri kalan kısmının ise lise türünde olduğu belirlendi.
 
KAYSERİ’DE BİNE YAKIN OKUL TAM GÜN!
 
Elde edilen bilgilerde Kayseri’de 629’u ilkokul ve ortaokul, 213’ü ise lise düzeyinde olmak üzere toplam 842 okulun tam gün öğretim faaliyeti yürüttüğü belirlendi. Kayseri’de ikili öğretim faaliyeti yürüten okul sayısının ise 108 olduğu dikkatleri çekti. Söz konusu 108 okulun ise 2’sinin lise geri kalanının da ilkokul ve ortaokul düzeyinde olduğu öğrenildi.
 
BAKANLIK YOĞUN GAYRETTE
 
Türkiye’de gerek velilerden, gerekse öğrencilerden, sabah çok erken saatlerde okula gitmek başta olmak üzere konuya ilişkin gelen bir çok yoğun şikayet doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın gayretleri ile yurt genelinde ikili öğretimin, tam gün öğretime dönüştürülme seferberliği başlatılırken, okul sayısının arttırılması ve konuya ilişkin düzenlemelerin yapılması neticesinde bir çok il bütünüyle tam gün öğretime geçti. Büyük şehirlerden bazılarının bütünüyle tam gün öğretime geçemediği ancak tam gün öğretime geçmek için yoğun gayrette olduğu biliniyor. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ