Kayseri'de 'Nefes Kredisi' hayata geçirildi

Kayseri'de 6 meslek odası başkanı video konferansla ortak bir basın toplantısı yaparak, 'Nefes Kredisi'nin hayata geçirildiği müjdesini verdi.

Kayseri'de 'Nefes Kredisi' hayata geçirildi

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Develi Ticaret Odası Başkanı Mustafa Maşlak, Bünyan Ticaret Odası Başkanı Naim Yavuz, Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koyuncu, Denizbank Orta Anadolu Bölge Müdürü Cem Turgut Gelgör ile Denizbank Şube Müdürü Murat Bağ ve basın kuruluş temsilcileri video konferans yoluyla toplantı gerçekleştirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredi’siyle ilgili bilgi paylaşımı yapılan toplantıda konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, koronavirüs salgınının ilk gününden bu yana TOBB öncülüğünde 365 oda ve borsanın yaptığı gerekli çalışmalar sonucunda, Kayseri’de de Nefes Kredisi’nin hayata geçirildiğini belirtti. Gülsoy, Nefes Kredisi’nin ayrıntılarına dair şu bilgileri verdi:

"Cirosu 3 milyon TL ve altında olan işletmeler azami 50 bin TL, 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dâhil) arasında cirosu olan işletmeler azami 100 bin TL kullanabilecektir. İşletmelerimiz odamız online işlemler üzerinden alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubelerine başvurabilecekler. Nefes Kredisine 2020 yılı sonuna kadar ana para ve faiz ödemesi yapılmayacaktır. 2021 yılı 12 ay eşit taksitlerle geri ödemeli ve en fazla 20 ay, kullandırılacak kredinin yıllık yüzde 7,50 olacaktır. Kredinin yüzde 80'i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacaktır. Vergi ve SGK'dan 'borcu yoktur' yazısı istenmeyecek.ilave maddi teminat istenmeyecek. 50 bin lira kredi için 150 lira, 100 bin lira için 300 lira banka masrafı dışında ek masraf olmayacak. KGF kefaleti için mevzuat gereği yüzde 0,75 komisyon alınacak. Tüm sektörler başvurabilecek.”

Gülsoy, 27 Nisan Pazartesi gününden itibaren; TOBB’a bağlı oda ve borsalara üye olan cirosu 25 milyon TL’nin altında olan işletmeler, üye oldukları oda ve borsalardan online olarak faaliyet belgesi alarak, koşulsuz şartsız, Denizbank üzerinden krediye başvurabileceklerini sözlerine ekledi.