Kayseri'de kar yağışı devam edecek [VİDEO HABER]

Kayseri'de Çarşamba akşamı başlayan kar yağışı hafta sonu da sürecek.

Kayseri'de kar yağışı devam edecek [VİDEO HABER]

Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürü Fatih Dağlı, Çarşamba günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışının Pazartesiye kadar aralıklarla devam edeceğini söyledi.


Sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceğini kaydeden Dağlı, "Cumartesi günü gündüz en yüksek sıcaklık 5 derece civarında, gece sıcaklığı ise 0 derece, Pazar günü ise 7 derece olarak görülecek." dedi.


ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 18 SANTİMETRE
Dağlı, ayrıca, kar yağışından önce kar kalınlığının 4 santimetre olduğu Erciyes Dağı'nda da, bugün itibariyle kar kalınlığının 18 santimetreye ulaştığı müjdesini de verdi.


UYGULAMADAN ANLIK VERİ TAKİP EDİLEBİLİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün mobil uygulamasından anlık veri takibi yapılabileceğini de belirten Dağlı, "Vatandaşlar tamamen yerli ve milli mobil uygulamamız üzerinden anlık hava tahminlerini takip edebilir. Konum verileri açık olduğu müddetçe, uygulama, bulunulan yerdeki en yakın istasyondan aldığı verileri cep telefonuna getiriyor ve böylece anlık meteorolojik verilere ulaşmayı sağlıyor. Ayrıca günlük ve haftalık tahminler de buradan görülebiliyor." ifadelerini kullandı.
>>Selma Kara-Muhammed Kösedağ