Kayseri'de güneş para ediyor

Kayseri, güneş enerjisinden faydalanan iller arasında Türkiye'de ikinci sırada yer alırken, kurulacak yeni güneş enerji santralleri (GES) ile bu yerini sağlamlaştırıyor.

Kayseri'de güneş para ediyor

Enerji Atlası'ndan elde edilen son bilgilere göre Kayseri 106 mw kurulu güç ile, güneş enerjisi santrallerinin kurulu güç miktarında, Konya'nın ardından ikinci sırada yer alırken, sırada bekleyen GES'ler ile de bu yolda kararlı olduğunu gösteriyor.
 
ÜLKEDE EN BÜYÜK GES KAYSERİ'DE
 
Edinilen bilgilerde, Türkiye'de en büyük kurulu güce sahip GES, toplam 50 mw ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alıyor. Söz konusu miktar ile iller arasında ilk sırada yer bulan Kayseri ve Organize Sanayi Bölgesi dikkatleri çekiyor.
 
KONYA DEVLEŞİYOR
 
GES kurulu güçte Konya 275 mw kurulu güç ile Türkiye genelinde ilk sırada yer alırken, sırada bekleyen GES yatırımları ile adeta devleşmeye aday şehirlerden oldu. Buna göre Konya, Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'ndeki önlisansı alınan 1000 mw'lık GES projesi ile birlikte, yine aynı bölgenin bir diğer kısmındaki 1800 mw, bir de 500 mw'lık GES santral projesi ile şehirler arasındaki GES yatırımlarında adeta devleşmeye aday il oldu. HABER: KAAN AKBAŞ