Kayseri'de Çalışan Sayısı Düştü

Kayseri'de çalışan sayısının düştüğü ortaya çıktı. 4a kapsamındaki sözleşmeli çalışanların Kayseri'deki miktarında bir önceki yıla kıyasla düşüş meydana geldiği dikkatleri çekti.

Kayseri'de Çalışan Sayısı Düştü

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'ndan (TEPAV) elde edilen son bilgilere göre Kayseri’deki 4a kapsamında bulunan sözleşmeli çalışanların mevsimsellikten arındırılmamış verilerinde bir önceki yıla kıyasla düşüş gözlendiği kaydedilirken, Türkiye’deki bir çok ilde de benzer bir durumun kaydedildiği belirlendi. 
 
KAYSERİ’DE 4A’LILAR YÜZDE 3 AZALDI
 
Kayseri’de 4a kapsamındaki sözleşmeli çalışanların 2018 yılı Mayıs ayına kıyasla 2019 yılı Mayıs ayında yüzde 3,2 oranında azalma gösterdiği dikkatleri çekti. 2018 yılı Mayıs ayında 4a’lıların sayısı toplam 222 bin 353 iken, 2019 yılı Mayıs ayında ise bu rakamın gerileyerek 215 bin 339’a düştüğü öğrenildi.
 
KAYSERİ’DEKİ DÜŞÜŞ ORANI ÜLKE GENELİNDEN FAZLA
 
Kayseri’de 4a’lıların düşüş oranında ülke genelinden yüksek olduğu da belirlendi. Buna göre Türkiye’de 4a’lıların azalma oranı yüzde 0,9 olurken, Kayseri’de bu oran yüzde 3,2 olarak gerçekleşti. HABER: KAAN AKBAŞ