'KAYSERİ'DE BÜYÜK POTANSİYEL VAR' [VİDEO HABER]

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, gazetemiz Kayseri Anadolu Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Kabakcı, 'Obezitenin arttığı, hareketliliğin azaldığı toplumlarımızda bizler çocuklarımıza gençlerimize çok daha aktif çalışmalar sunmamız gerekiyor. 3'ten 93'e spor yaptırma niyetindeyiz. ' ifadelerine yer verdi.

'KAYSERİ'DE BÜYÜK POTANSİYEL VAR' [VİDEO HABER]

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ataması yeni gerçekleşen Ali İhsan Kabakcı, Kayseri’de tesisleşme ve sporcu konusunda önemli potansiyelin olduğunu ve bu potansiyeli en iyi şekilde kullanarak Türk Bayrağı’nı göndere çektirecek sporcular yetiştireceklerini söyledi. Kabakcı, “ Kayserimiz spor kültürü bakımından çok önemli bir özelliğe sahip. Yıllardır da bu çalışmaların üzerine perçinleyerek koymuş. Gerek spor branşlarının çeşitliliği anlamında, gerek tesisleşmelerle birlikte yapmış olduğu hamleler, belediyelerimizle bakanlığımızla senkronize şekilde çalışma sonucu ortaya çıkan önemli eserler var. Ferdi sporların yanı sıra, takım sporlarında da önemli çalışmalar var, alt yapılar var.  İnşallah bunları bu pandemi sürecinin ardından, bizler spor il müdürlükleri olarak uzman kadromuzla birlikte hem merkezde hem de ilçelerimizde önemli çalışmalara imza atacağız. Çünkü gençlik bizden hareketlilik, bu çalışmalarla ilgili sunumlar bekliyor.  Obezitenin arttığı, hareketliliğin azaldığı toplumlarımızda bizler çocuklarımıza gençlerimize çok daha aktif çalışmalar sunmamız gerekiyor. Bunları da sizle vasıtasıyla anlatıyoruz. Tesislerimizi yapıyoruz. Hükümetimiz çok önemli tesisler yaptı. Belediyelerimiz buralarda çok tesisler yaptı. Bu tesislerin içinin doldurulması gerekiyor” ifadelerini kullandı

 

“3’ten 93’e spor yaptırma niyetindeyiz”

Spor İl Müdürü Kabakcı,” İlçelerimizde de önemli tesisler, salonlar, futbol sahaları var. Eksik olanlar tamamlanıyor. Bu konuda da vekillerimizin, bakanlığımızın çalışmaları devam ediyor. Gerçekten güzel bir sinerji var. Bu süreci bir projelendirme süreci olarak görüyoruz. Hem de daha farklı neler yapılabilir, kurum olarak ortaya koyuyoruz. Önemli potansiyelimiz gençlerimiz, ama bunun yanında da herkese, 3’ten 93’e spor yaptırma niyetindeyiz. Çünkü sağlık her şeyin başı. Sağlıklı yaşam adına ve performans sporu adına inşallah hedef koymamız gerekiyor ki hem sağlıklı yaşamla birlikte halkımızı sporun içerisinde hareketliliğin içerisinde tutabilmek önemli. Bunun yanında da birçok branşta da performans sporcusu çıkarabilmek. Çünkü çok önemli yeteneklere sahip bir şehiriz. Birçok branşta çok değişik sporcular çıkarabiliyoruz.  Bu ferdi sporlarda oluyor, takım sporlarında olabiliyor.  Bu şehirde çok daha fazla olimpik sporcu çıkarma gayretindeyiz. Çünkü şehrimizde Türkiye Olimpiyatlar Hazırlık Merkezimiz (TOHM) var. Burada atletizmde, yüzmede, güreşte, halterde, kayakta birçok sporcumuz da var. Bu çeşitlilik inşallah Kayserimize başarı olarak dönecektir. Biz de inşallah al bayrağımızı göndere çıkaracak sporcular yetiştiririz. Gururunu yaşarız diye düşünüyorum. “

“Buradaki çalışmalar beni heyecanlandırıyor”

Daha önce Kahramanmaraş’ta İl Müdürlüğü yapan ve Kayseri’ye atanan Ali İhsan Kabakcı’ya buradaki hedeflerinin sorulması üzerine de,” Spor teşkilatının içerisinden, spor kökenli bir il müdürü olarak Kayseri’ye geldiğim gibi teşkilatın aynı zamanda kurum olarak nasıl çalıştığını bilen yaklaşık 12 yıldan beri, Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde İl Müdürü olarak çalışan, çalışmaktan da memnuniyet duyan biriyim. Belli tecrübelerimiz var. O tecrübeleri belirli noktalarda yaşadık. Kayserimiz de gerçekten önemli bir spor kenti. Oradaki çalışmalarımızı, buradaki güzelliklerle taçlandırabilmek.  Birlikte senkronize yürüyebilmek çok önemli. Buradaki çalışmalar beni ayrıca heyecanlandırıyor. Çünkü önemli tesisler, önemli alanlar var. İyi de bir kadromuz var. Uzmanlarımız, sporcularımız ve antrenörlerimizi inşallah daha projelendireceğiz” dedi.

Kabakcı,” Öncesinde de güzel çalışmalar gerçekleşmiş, İzmir’e giden değerli İl Müdürümüz Murat bey de bu konu üzerinde emek vermiş. Hükümetimizden, milletvekillerimizden, belediye başkanlarımızdan da önemli destekler almışız, almaya da devam ediyoruz. Benim buradaki gördüğüm tablo, gerçekten iç açıcı bir tablo. Bizler de bunu daha da hareketlendirip, projelendirip verilen imkanları daha da genişletmek çabasındayız. Tabi ülkemiz genç bir nüfusa sahip. Genç nüfusu iyi değerlendirmemiz lazım. İyi projeler yapmamız lazım. Bu projeleri harekete geçirdiğimiz anda da hem sağlıklı nesiller hem de performansa dayalı sporcular yetiştirmek nasip olacaktır.  Diğer birimlerimiz kendi mecrasında yürüyor. Yurt hizmetleri bakanlığımız nezdinde devam ediyor. Çok güzel gençlik merkezlerimiz güzel bir minvalde hareket ediyor. Spor ve sporcunun gelişiminde de her şey var. İnşallah bizlerde tebliğ edilen görevi layıkıyla yapıp, hedefi bulma amacıyla mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Haber-Foto: Hakan Çiftci - Muhammed Kösedağ