Kayseri'de 2020 erkek şiddet çetelesi

Kayseri'de bu yıl meydana gelen asayiş haberlerinden derlenen bilgilere göre, 2 kadın erkek şiddetinden dolayı öldü, 6 kadın yaralandı, 1 kadın tehdit edildi, 1 kadın da cinsel saldırıya uğradığı erkeği öldürdü.

Kayseri'de 2020 erkek şiddet çetelesi

'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' kapsamında derlediğimiz; Kayseri'de 2020 Ocak ve Kasım ayları aralığında meydana gelen asayiş olaylarına göre; 2 kadın erkek şiddeti yüzünden hayatını kaybetti, 6 kadın partnerleri, eşleri ya da eski eşleri tarafından silah ya da bıçakla yaralandı, 1 kadın boşanmak istediği eşi tarafından ölümle tehdit edildi, 1 kadın cinsel saldırıya uğradığı erkeği öldürdü.

TÜRKİYE'DE 253 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye'deki benzer haberlerden derlenen bilgilere göre ise, 1 Ocak 2020- 21 Kasım 2020 döneminde erkekler 327 günde en az 253 kadını öldürdü, en az 715 kadına şiddet uyguladı.

SIRASIYLA KAYSERİ'DE MEYDANA GELEN OLAYLAR...

Yerel ve ulusal basında Kayseri'deki asayiş olayları içindeki haberlere göre, Ocak ayından bu yana görülen 'erkek şiddeti' haberleri şu şekilde:

Ocak ayında, Sarıoğlan ilçesinde A.A.(37), Y.Ö.(28) ve yabancı uyruklu I.K. (38) işten eve dönerken, 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. I.K. hayatını kaybetti.

Mart ayında, Melikgazi ilçesine bağlı TOKİ Demokrasi Mahallesinde meydana gelen olayda Kazım Ş. (54) ve kız arkadaşı S.Ç. (47) arasında bilinmeyen bir sebepten tartışma çıktı. Kazım Ş. kız arkadaşını tabancayla yaraladı.

HAZİRAN AYINDA 2 KADIN YARALANDI

Haziran ayında Melikgazi ilçesine bağlı Keykubat Mahallesi Akıncılar Caddesi üzerindeki bir ikamette meydana gelen olayda A.G., tartıştığı eşi P.G.'ye (39) av tüfeğiyle ateş etti. Kadın yaralandı.

Yine Haziran ayında, Kocasinan ilçesine bağlı Mimarsinan Mahallesi Gerede Caddesi'nde meydana gelen olayda 48 yaşındaki Abdurrahman E. ile 47 yaşındaki Güner A. arasında kıskançlık yüzünden tartışma çıktı. Çıkan tartışmada Abdurrahman E. kaçarak markete giren Güner A.'yı 10 yerinden bıçaklayarak yaraladı.

TEMMUZ AYINDA 1 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ, 1 KADIN YARALANDI

Temmuz'da, Kayseri’nin İncesu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesinde meydana gelen olayda, G.S. isimli kadın, 3. kattaki evinin balkonundan düşerek, kaldırıldığı Kayseri Şehir Hastanesinde hayatını kaybetti. Eşi ise cinayet şüphesiyle tutuklandı.

Yine Temmuz ayında, Kocasinan ilçesi Fevzioğlu Mahallesi 45. Sokak üzerinde bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga çıktı. Çıkan Kavgada isminin Melek F. olduğu öğrenilen bir kadın, silahla karın kısmından vurularak yaralandı.

Ekim ayında, S.K. isimli bir kadın, birlikte yaşadığı ve cinsel şiddete uğradığı R.K. adlı erkeği öldürdü.

Kasım ayında Sibel Aslan, boşanmak istediği eşi tarafından ölümle tehdit edildiğini söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Özel Haber Selma Kara