KAYSERİ YABANCI TURİSTTE DENİZLİ'Yİ GERİDE BIRAKTI

Kayseri'nin 2019'un ilk 4 ayında havayolu ile aldığı turist sayısında Denizli gibi bir turizm kentini geride bıraktığı ortaya çıktı.

KAYSERİ YABANCI TURİSTTE DENİZLİ'Yİ GERİDE BIRAKTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan elde edilen Türkiye'ye Gelen Yabancı Ziyaretçilerin Sınır Kapılarının Bağlı Olduğu İllere Ve Taşıt Araçlarına Göre Dağılımı konusundaki son bilgilerde, Kayseri'nin hava yolu ile ziyaretçisi olduğu yabancı turist miktarında 2019'un ilk 4 ayında Pamukkale gibi bir turizm değerine sahip olan turizm kenti Denizli'yi geride bıraktığı dikkatleri çekti. Kayseri’nin ayrıca yine havayolu ile ziyaretçisi olduğu turist miktarında kendi ölçeğindeki ve turizm potansiyeli yüksek olan Gaziantep ve Trabzon gibi kentleri de geride bıraktığı görüldü. 
 
KAYSERİ’YE 4 AYDA HAVA YOLU İLE ORTALAMA 20 BİN YABANCI TURİST
 
Kayseri’nin 2019’un ilk 4 ayında havayolu ile ziyaretçisi olduğu turist sayısının toplam 19 bin 705 olduğu kayıtlara geçti. Kayseri, söz konusu miktar ile havayolu ile ulaşım sağlayan kendi ölçeğindeki kentlerden Konya, Isparta, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Samsun, Ordu ve Şanlıurfa gibi illeri geride bıraktı. HABER: KAAN AKBAŞ