'Kayseri stratejik bir şehirdir '

Bakanlığı ile ilgili toplantılara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarım ve hayvancılıkla ilgili sektör toplantısı da gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkla ilgili de stratejik bir merkez olduğunu belirtti.

'Kayseri stratejik bir şehirdir '

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin gerçekleştirdiği sektör toplantısının açılışında konuştu. Kayseri’nin; ticaretin, sanayinin endüstrinin merkezi olarak anıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Ancak tarım ve hayvancılık potansiyeli açısından da önemli bir şehiriz. Tarım konusunda kabak çekirdeği, ayçiçeği, meyvecilik gibi alanlarda önemli noktadayız. Pastırma ve sucuk nedeniyle hayvancılıkta da önemli bir şehiriz. Ayrıca, yavru alabalıkta Türkiye’nin ihtiyacının çok büyük bölümünü karşılıyoruz” dedi.  

Kayseri’deki potansiyelin daha yukarılara taşınabileceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin stratejik bir şehir olduğunu belirtti. Beydeğirmeni Besi Bölgesi projesine de değinen Başkan Büyükkılıç, Beydeğirmeni bölgesinde arzu edilen kapasiteye ulaşılması için Bakanlıktan destek beklediklerini söyledi.