KAYSERİ OSB'DEN KANKA'YA DESTEK

Kanserli hastalara ve ailelerine daha iyi imkânlar sunulması için kurulan Kansere Karşı Birlik Derneği (KANKA) tarafından yaptırılmakta olan ERÜ Çocuk Kanser ve Kemik İliği Nakli Hastanesi Projesi hakkında toplantı Kayseri OSB ev sahipliğinde yapıldı.

KAYSERİ OSB'DEN KANKA'YA DESTEK

Toplantıya Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve Kayseri OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya,  BOYDAK Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Kansere Karşı Birlik Derneği (KANKA) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükcü, KANKA Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve  Kayseri’nin önde gelen iş insanları katıldı.
 
Kanser hastası çocuklarımızı en kaliteli imkânlar ile tedavi etmek ve en kısa sürede iyileşmesini sağlamak ve tedavi sürecinde ailelerimizin de en iyi şekilde bu süreci atlatmalarına yardımcı olmak amacıyla 2017 yılında kurulan dernek çalışmaları hakkında davetlilere detaylı bilgiler verildi.
 
Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Tahir Nursaçan toplantıda yaptığı konuşmada: “Günümüzde kişi, kurum ve kuruluşlar, artık geleneksel sorumlulukları dışında toplumsal sorumlulukları olduğunun bilincindedirler. Kurum yöneticileri olarak bizler de, büyük resmin bir parçası olduğumuzu dolayısıyla, toplumsal sorunlara seyirci kalamayacağımızın bilincindeyiz. Kurum ve kuruluşların sosyal projelere olan desteğinin, giderek daha fazla önem kazandığı da, ayrıca bilinen bir husustur. Toplumun bütün kesimleriyle tam bir birlik ve beraberlik oluştuğunda, birlikte yaşamanın bir anlamı olabilir.
 
Yüce Kitabımız Kur’an’da; “İyilik ve takvada birbirinizle yardımlaşın“ buyurmaktadır. Sevgili Peygamberimiz de; “ İnsanların hayırlısı, insanlara yararlı olandır “ buyurmak suretiyle,  bunun önemi bizlere net olarak ifade etmektedir. Bu bakımdan; milletçe, toplumumuzu ilgilendiren hayati konularda, daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı olmak zorunda olduğumuzun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Dedi.
 
Toplantıda sırasıyla; Kanka Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükçü, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Alparslan Baki Ertekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Milletvekili Baki Ersoy, Milletvekili Mehmet Özhaseki ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın tarafından, hayati önem arz eden söz konusu projeye destek sağlanmasına dair birer konuşma yapıldı. BÜLTEN