Kayseri OSB'de sular ısınıyor

Kayseri OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, OSB Başkanı Tahir Nursaçan'ın hesap vermekten korktuğu için iki yıldır genel kurula gitmediğini söyledi.

Kayseri OSB'de sular ısınıyor

Kayseri OSB’ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu,Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ile ilgili olarak, sosyal medya hesabından ciddi iddialarda bulundu. Nursaçan'ın, yaptığı usûlsüzlüklerden dolayı hesap vermekten korktuğu için iki yıldan bu yana genel kurula gitmekten kaçtığını savunan Kiracıoğlu, diğer iddialarını ise şu şekilde sıraladı:

"KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK"

"Sanayici için koltukta oturduklarını beyan edenler, sanayicilere hesap vermemek için 2 yıldır genel kurul yapmaktan kaçarak onaylanmayan bütçeleri har vurup harman savuruyorlar. Bundan dolayı da hesap vermekten korkuyorlar. Ama sadece bundan değil, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu müfettişlerinin tespit ettikleri usulsüzlüklerin ve keyfi harcamaların sanayiciler tarafından kabul görmeyeceğinden; OSB''yi devraldıklarında; 40 milyon USD nakit ve 50 milyon USD değerinde arsa. Birde üzerine yaklaşık 35 milyon USD kredi çekip: şu anda 170 milyon TL oluşan borcu izah edemeyeceklerinden; Fuar ve Kongre Merkezi’nde OSB sanayicilerinin hiçbir avantajı olmadığını izah edemediklerinden; Dubai Türk Ticaret Merkezi''nin büyük bir fiyasko ve OSB kasasında kara bir delik oluşturduğunu izah edemediklerinden; Osmanlı Odası’nın tefrişatını yapan Kırmızı Beyaz Sanat Galerisi ile IOC Savunma Sanayi A.Ş.  firmalarının aynı kişiye ait olduğu ve bu ilişki yumağını açıklayamadıklarından; vergiden muaf olan OSB'nin neden vakıf kurduğu ve vakıftaki harcama gizemini açıklayamadıklarından; usûlsüz ve nereye yapıldığı belli olmayan bağışları izah edemediklerinden; sanayiciler arasında ayrımcılık yapıp adaletli yönetimi beceremediklerinden; parsel ihtiyacı olan sanayicilerin olmasına rağmen. Hiçbir duyuru yapmadan el altından yönetim kurulu üyelerine ve akrabalarına arsa tahsisi yaptıklarını izah edemediklerinden de korkuyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok. Hepsi için hesap verecekler." dedi.

Haber Merkezi