Kayseri OSB Teknik Koleji'nde bahar şenlikleri başladı

Kayseri OSB Teknik Koleji bahar şenlikleri Teknik Kolej Kampüsünde düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Kayseri OSB Teknik Koleji'nde bahar şenlikleri başladı

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale dönüşmesi planlanan Bahar Şenliklerine, Kayseri OSB Teknik Koleji öğrencilerinin yanı sıra 38 okuldan 900 civarında öğrenci katıldı.
 
İki hafta devam edecek Bahar Şenlikleri İstiklal Marşı ve Saygın Duruşunun ardından yapılan protokol konuşmaları ile devam etti.
 
Kayseri OSB Bölge Müdürü Ali YAPRAK’ın da katıldığı açılış töreninde konuşan Kayseri OSB Genel Sekreteri Adil Özhan, “Türkiye her alanda büyümekte ve gelişmektedir.  Gün geçtikçe daha donanımlı, daha yüksek niteliklere ve becerilere sahip olan, işgücüne ihtiyaç duyulduğu bilinmektedir. Bu anlamada Mesleki ve Teknik eğitime büyük önem düşmektedir.
 
Bu maksatla kurulan okulumuz; 2017/2018 eğitim/öğretim yılından itibaren Bölge Müdürlüğümüz tarafından işletilmeye başlamıştır.  670 öğrenci ile başladığımız yolculuğumuza, bugün 1500 öğrenci ile başarılı bir şekilde devam etmekteyiz. Toplam kapasitesi 3700 olan okulumuz, tam donanımlı atölyeleri, spor alanları, kütüphanesi ve laboratuvarları ile örnek bir eğitim kurumu haline getirilmiştir. 
 
Okulumuzda hiçbir öğrencimiz staj problemi yaşamamaktadır. Mezun olan öğrencilerimizin tamamına yakını iş başı yapmaktadır.
 
Ayrıca okulumuz, 100 de 100 burslu ve devlet destekli olup, öğrencilerimizden hiçbir eğitim ücret alınmamaktadır. Okulumuzun tanıtımına katkı sağlamak ve sizlerin daha kaliteli vakit geçirmeniz adına; bu yıl ilkini düzenlemekte olduğumuz ve her yıl geleneksel hale getireceğimiz bahar şenliklerinin hepimize mutluluk getirmesini gönülden diliyorum.” dedi.
 
Törende konuşan, Kayseri OSB Teknik Kolej Müdür Durmuş Payas  “ Kayseri’de okullar arasında ilk kez yapılacak olan böyle bir organizasyona hem fikir hem ev sahipliği yapacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler Kayseri’nin ilk ve tek ücretsiz koleji olarak bugüne kadar yaptığımız tüm faaliyetlerle öğrencilerimizi sadece dersler bazında değil spor ve sosyal aktiviteler, kişisel gelişim ve beceriler noktalarında da her zaman destekledik. Hazırladığımız törenler de koro, tiyatro, oratoryo gibi faaliyetlerle öğrencilerimizin sosyal yönlerini geliştirirken, yine Kayseri’de ilk olan çık dışarıya oynayalım projemizle öğrencilerimizi cep telefonlarının zararlı etkilerinden uzaklaştırıp birbirleriyle oyun oynamaya teşvik ettik. Robot kulübümüzün önderliğinde robotik faaliyetlerde en üst seviyede çalışmalara imza attık. 2018 yılında özel ödüle layık görüldük, 2019 yılı içerisinde de milli eğitim bakanlığının düzenlemiş olduğu uluslararası yarışmalara yedi robotla katılacağız. Okulumuz voleybol, atletizm, okçuluk gibi pek çok alanda hem Kayseri’de hem de Türkiye çapında çok önemli derecelere ve başarılara imza atmış, birçok sporcu yetiştirmiş ve yetiştirmeye de devam edecektir.” dedi.
 
Şenliğe katılan okulların yöneticileri ve öğretmenleri ile birlikte atölyeler ziyaret edilerek, atölye şefleri tarafından çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi.
 
Daha sonra okul bahçesinde oluşturulan stantlar gezilerek, öğrenciler tarafından atölyelerde üretilen ürünlerin tanıtımı gerçekleştirildi.
 
Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği şenlik 18 Nisan’a kadar devam edecek. BÜLTEN