'Kayseri olarak üretimine talibiz!'

Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleşen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2021 Bütçe Görüşmeleri Kapsamında konuşma yapan MHP milletvekili Baki Ersoy, sünger imalatında ve mobilya, yatak, ayakkabı tabanı, yapıştırıcı, boya, kaplama ve otomotiv sektöründe ham madde olarak kullanılan poliolün Kayseri'de üretilmesi için talepte bulundu.

'Kayseri olarak üretimine talibiz!'

Konuşmasında girdi maliyetlerinin dalgalanan döviz kurları ile birlikte artış göstermesinden ve üretici ve tüketicilerin dezavantajlı duruma düşmesinden bahseden Ersoy, “Birçok hammadde ve ara malı tedariki konusunda ülkemizin karşısına çıkarılan ekonomik yaptırım ve ambargo tehditleri, ithalata olan bağımlılığı azaltmak konusunda poliolün “yerli ve milli üretim” yoluyla tedarik edilebilmesi fikrinin önemini ortaya çıkarmaktadır” dedi.

Ersoy, “Projenin birinci öncelikle hedef aldığı kitle, ülkemiz sınırları içerisinde bulunan poliüretan sünger ve türevlerini üreten imalatçılardır. Hedef kitle içinde ülkemizde 15 tanesi Kayseri’de olmak üzere toplam 56 adet sünger üreticisi bulunmaktadır. Üretilen süngeri kullanarak mobilya ve yatak üretimi yapan kuruluşlar da projenin dolaylı olarak hedef kitlesi içerisinde yer almaktadır. Bu anlamda ülkemizde binden fazla mobilya üreticisi bulunmakta, bu üreticilerin de en büyükleri yine Kayseri İl’inde faaliyet göstermektedir. Süngerin yine en çok kullanıldığı alanlardan bir tanesi de yatak imalatı olup Türkiye genelinde 8 tanesi Kayseri’de olmak üzere toplam 38 adet yatak üreticisi olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte zaman içerisinde, yurtdışındaki sünger üreticileri ve savunma sanayiinin de hedef kitlenin içerisinde yer almaları kuvvetle muhtemeldir. Bu sektörlerde faaliyet gösteren üretici firmalara ev sahipliği yapan kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin sünger üretimi için gerekli alt yapısı ve donanımı mevcuttur. Sayın bakanım, biz Kayseri olarak sizlerin vereceği desteklerle bu projeyi yapabilecek güce sahibiz ve üretime de talibiz” diye konuştu. Kurumsal Haber